Despre noi   |   Harta site   |   Publicitate   |   Contact

Fundal submeniu
Companii:

Cum sa devii mai productiv la locul de munca?

Toti angajatorii au nevoie de oameni cu o capacitate de productivitate mare, capabili sa indeplineasca sarcinile impuse, sa aiba rezultate remarcabile si sa respecte cu strictete dedline-urile. In definitiv, acestea sunt conditii normale, insa pot parea deseori, ca urmare a multor alti factori externi, ca fiind o povara si ne putem simti coplesiti si incapabili sa le indeplinim. Exista, totusi, o reteta a succesului la locul de munca si aceasta contine cativa pasi simpli si usor de urmat.

Time management eficient
Toti avem 8 ore de lucru si totusi unii reusesc sa-si termine treaba in timp util si altii nu. Explicatia vine din managementul timpului.Trebuie sa invatam sa ne administram timpul in favoarea noastra si sa ne impartim sarcinile pe ore. De aceea este important sa avem o agenda in care sa notam aceste aspecte. Ca ceilalti sa-ti respecte timpul de lucru, trebuia ca tu sa ti-l respecti. Nu uita ca mai multe ore de munca nu inseamna nicidecum o eficienta mai mare.

Multitasking: da sau nu?
Din pacate, multitaskingul nu aduce beneficii productivitatii, ba mai mult oboseste organismul si il suprasolicita. Poate functiona ocazional sau pe o durata scurta de timp, insa niciodata nu va costitui o metoda eficienta de lucru. Pentru a evita sa indeplinesti mai multe activitati in acelasi timp, programeaza-ti agenda pentru mai putine ore de munca efectiva si lasa spatiu pentru sarcinile suplimentare care apar pe parcursul zilei. De asemenea, prioritizeaza-ti activitatile.

AS-ul din maneca: socializarea
Socializarea de la locul de munca este extrem de importanta in prevenirea anxietatii profesionale, prin urmare pastreaza-ti timp pentru a interactiona cu colegii si nu evita pauza de masa sau pauzele impuse prin protectia muncii. Aceste momente detensioneaza, mentin un tonus psihic bun si te incarca cu energie pentru continuarea activitatilor. In plus, mentinerea unei relatii bune cu colegii si sefii contribuie la obtinerea unui mediu de lucru eficient si te poate ajuta sa evoluezi profesional.

Atentie la oboseala si stres!
Unul dintre factorii nocivi care impiedica un angajat sa fie productiv la locul de munca este oboseala, aflata intr-o stransa legatura cu stresul. Din pacate, in vremurile actuale tot mai multe persoane acuza sindromul burnout, mai exact epuizarea profesionala. Cauzele sunt multiple, iar simptomele se manifesta prin energie scazuta, imposibilitatea de a-ti duce la bun sfarsit sarcinile zilnice, dificultati de concentrare si de memorare si, implicit, performante din ce in ce mai reduse

Solutii rapide si eficiente
Este important sa avem grija de starea noastra de sanatate, atat fizica, cat si psihica. Este recomandat sa ne odihnim suficient, ceea ce implica 7-8 ore pe noapte, si sa ne protejam de stres, incercand sa adoptam un stil de viata echilibrat, bazat de alimentatie sanatoasa si sport. Oboseala, cu atat mai mult cu cat devine cronica, afecteaza ficatul si nu este exclus ca suprasolicitarea de la locul de munca sa declanseze boli hepatice. De o importanta deosebita sunt suplimentele alimentare cu rol hepatoprotector si hepatoregenerator, o necesitate a zilelor noastre si a mediului poluant in care traim. Recomandarea noastra este FortiFikat Forte, un supliment alimentar natural care favorizeaza refacerea structurii celulare hepatice afectate, totodata participand si la detoxifierea ficatului si contribuind la mentinerea unui tonus general bun.

Sursa foto: https://pixabay.com/en/write-plan-business-startup-593333/

Recomanda articolul

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Urmareste-ne!

facebook skype twitter youtube 

specialist-corner-2

Auditorul Financiar - profesionistul potrivit pentru misiunea de Audit AML®

Auditorul Financiar ...

Odata cu aparitia Legii 129/ 2019 privind prevenirea si combaterea spalarii banilor si fin...

Headhunting sau Direct Search – De ce? Ce doleante comune au candidatii si angajatorii

Headhunting sau Dire...

Pe o piata a muncii, asa cum se prezinta ea acum in Romania, cand criza specialistilor est...

alte-articole

pastila-de-joi

Dupa 20 de ani, volumul 4.

Spitalul Metropolitan din Capitala are ca termen de realizare maximum 20 de ani, a declara...

alte-articole

business-story

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Andrei a fost luat de la 15 ani din spitalul Marie Curie. Pe cand avea 12 ani fusese impli...

alte-articole

Update cookies preferences