Despre noi   |   Harta site   |   Publicitate   |   Contact

Fundal submeniu
Companii:

Creste apetitul pentru tranzactii in industria de petrol si gaze, iar optimizarea portofoliilor incurajeaza fuziunile si achizitiile

- 90% dintre executivii din industria de petrol si gaze estimeaza o crestere a pietei globale de fuziuni si achizitii in urmatorul an
- 97% considera cresterea economica globala stabila sau in accelerare
- Transformarea portofoliilor este principalul factor care stimuleaza activitatea de tranzactionare a companiilor, ca reactie la mediul in schimbare

Citește mai departe...

Florentina Susnea: Scoala, o solutie pentru antreprenoriatul feminin

Antreprenoriatul feminin in tarile Europei Centrale si de Est este intr-o conditie dificila. Romania nu face exceptie. Cel putin asa arata Global Entrepreneurship Monitor (GEM). Antreprenoriatul feminin arata mai degraba ca o minoritate raportat la intreg fenomenul. Daca acceptam ca antreprenoriatul feminin se refera atat la conditia femeii in societate, cat si la rolul ei in intreg fenomenul antreprenorial, atunci acest subiect este foarte important.

Citește mai departe...

Constantin Magdalina: Digitalizarea si cresterea cifrei de afaceri

Cu doar 42% dintre companii care au un website de prezentare, cu 33% dintre angajati care folosesc computerul sau 7% dintre companii care isi vand produsele online, Romania este pe ultimul loc in UE privind nivelul de digitalizare. Dar este oare vreo relatie directa intre nivelul de digitalizare al companiilor si cifra de afaceri pe care acestea le genereaza? Pentru a afla raspunsul la aceasta intrebare am extras date relevante din editia 2018 a studiului Barometrul Digitalizarii companiilor din Romania, realizat de compania de consultanta Valoria.

Citește mai departe...

EY Romania anunta o noua editie a EY Entrepreneur Of The Year

Firmele romanesti sunt invitate in competitia internationala a antreprenorilor

EY Entrepreneur Of The Year este singura competitie pentru antreprenori care se organizeaza la nivel global, peste 10.000 de antreprenori din intreaga lume fiind nominalizati in cadrul acesteia in fiecare an. Competitia se desfasoara in 145 de orase din peste 60 de tari, acoperind mai mult de 94% din economia globala.

Citește mai departe...

Cum te ajuta cursurile de leadership sa avansezi in cariera

Ca sa devii un lider de succes este nevoie sa treci prin multe etape, si sa dobandesti niste abilitati cruciale de-a lungul drumului. Daca vrei sa avansezi in cariera sau sa incepi o afacere proprie, trebuie sa iti dezvolti niste abilitati specifice. Poti face asta citind carti, mergand la cursuri si evenimente, dar mai ales prin prezenta constienta in meseria pe care o faci. Fiind atent la modul in care lucrezi tu si ceilalti, prin gasirea unui mentor sau a unui coach, poti sa evoluezi in cariera si sa devii un lider de succes.

Citește mai departe...

Raul Pop, EY Romania: inasprirea controalelor forteaza companiile sa fie mai riguroase cu valorificarea deseurilor

In mod exceptional, in Romania ultimilor trei ani, problematica valorificarii deseurilor din ambalaje a castigat semnificativ in vizibilitate. Una dintre principalele cauze este inasprirea controlului care, pe de-o parte a constatat raportari eronate, de ordinul a zeci de milioane de euro si, pe de alta parte, a pus companiile in fata obligatiei subite de a achita sume semnificative catre Fondul pentru Mediu, aferente unor obligatii care fusesera initial considerate ca indeplinite.

Citește mai departe...

Lucian Anghel: Internetul Lucrurilor (IoT) si cladirile de birouri inteligente

Proprietarii de cladiri de birouri, dar nu numai, inteleg faptul ca valorile pe care le utilizeaza pentru a evalua activele din portofoliile lor se schimba. Schimbarea cerintelor clientilor, obiectivele de sustenabilitate si fiabilitate energetica determina cererea pentru solutii inteligente de administrare. Solutiile date de tehnologia care incorporeaza Internetul Lucrurilor (IoT) sunt scalabile, genereaza economii de costuri, imbunatatind eficienta energetica si fiabilitatea si sporind satisfactia ocupantilor.

Citește mai departe...

Constantin Magdalina: Transformarea companiilor se face prin oameni

In contextul transformarilor accelerate, liderii companiilor vorbesc nediferentiat despre agilitate, imbunatatire, managementul schimbarii. Se naste o contradictie intre ceea ce spun si ceea ce fac. Pe de o parte nu mai au timp de nuante si subtilitati pentru ca trebuie sa faca profit rapid, pe de alta parte vorbesc despre customizare si personalizarea produselor/serviciilor. Asa apare neintelegerea si aplicarea nestructurata a principiilor de management al schimbarii care le aduce esecul.

Citește mai departe...

Alina Fanita: De ce este importanta raportarea financiara integrata?

Un nou tip de raportare financiara isi face aparitia in peisajul de business din Romania, raportarea financiara integrata. Inteleasa pana acum drept documentul de referinta pentru investitori si factori interesati in performanta companiei, raportarea financiara consacrata include acum si componenta sociala si de impact asupra mediului in care o companie functioneaza.

Citește mai departe...

Angela Calina: Ce beneficii aduce o strategie de marketing digital?

Peisajul de platforme, instrumente si indicatori de performanta din marketingul digital a devenit extrem de complex. Diferentele de abordare si adecvare din fiecare industrie, sector de activitate, tip de campanie il fac si mai dificil de gestionat. Costurile unei campanii ineficiente nu sunt de neglijat nici ele. De aceea este esential pentru companii sa aiba o strategie clara pentru marketingul digital.

Citește mai departe...

Urmareste-ne!

facebook skype twitter youtube 

specialist-corner-2

Automatizarile de procese vor genera locuri de munca cu noi aptitudini tehnice la pachet

Automatizarile de pr...

Uber, Airbnb, Dropbox, UiPath, OVH – toate aceste companii inoveaza serviciile si sistemel...

Mostenitorii nu vor afacerile de familie in Romania

Mostenitorii nu vor ...

Antreprenoriatul din Romania este personificarea unui tanar nascut in 1990. Uneori idealis...

alte-articole

pastila-de-joi

Dupa 20 de ani, volumul 4.

Spitalul Metropolitan din Capitala are ca termen de realizare maximum 20 de ani, a declara...

alte-articole

business-story

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Andrei a fost luat de la 15 ani din spitalul Marie Curie. Pe cand avea 12 ani fusese impli...

alte-articole