Despre noi   |   Harta site   |   Publicitate   |   Contact

Fundal submeniu
Companii:

ANAF va solicita dizolvarea anumitor societati care nu indeplinesc conditiile prevazute de lege privind pozitia activului net

Autoritatile fiscale intentioneaza sa formuleze actiuni de dizolvare impotriva tuturor societatilor care au un activ net mai mic decat jumatate din capitalul social pentru doi ani consecutivi. Pe baza datelor financiare disponibile, 39% din societatile din Romania nu indeplineau acest criteriu la sfarsitul anului 2017.

Citește mai departe...

PwC Top 100 Companii: Valoarea de piata atinge un record de 21 trilioane dolari. Tehnologia domina clasamentul

Valoarea de piata a celor mai mari 100 de companii listate din lume a crescut cu 5%, in 2019, pana la 21 trilioane dolari, potrivit clasamentului global realizat de PwC, fiind determinata in principal de performanta companiilor din SUA.

In schimb, atat China, incluzand Taiwan si Hong Kong, cat si Europa au inregistrat scaderi ale capitalizarii de piata, de 4%, respectiv 5%, inversand castigurile de anul trecut.

Citește mai departe...

Sondaj PwC Romania: Majoritatea companiilor considera ca aplicarea facilitatilor fiscale in constructii este un proces greoi

Aplicarea facilitatilor fiscale pentru salariatii din sectorul constructiilor este considerata un proces greoi de 64% dintre companiile chestionate intr-un sondaj PwC Romania. Principalul motiv invocat tine de neclaritatea prevederilor legale referitoare la modalitatea de calcul a cifrei de afaceri, conditie obligatorie pentru ca angajatii sa beneficieze de facilitati.

Citește mai departe...

Controale vamale intensificate privind marfurile suspecte de contrafacere – ce trebuie sa cunoasca importatorii?

In contextul comertului cu marfuri care incalca drepturile de proprietate intelectuala, Uniunea Europeana s-a angajat pe deplin sa implementeze standarde ridicate de protectie a pietei interne.

Dreptul de proprietate intelectuala inseamna o marca, un desen sau un model, un drept de autor sau orice drept conex, o indicatie geografica, un brevet de inventie, asa cum este prevazut in dreptul intern (al tarii) sau al Uniunii Europene.

Citește mai departe...

Cum sa incheiati mai multe tranzactii cu softuri de automatizare a vanzarilor

Daca conduceti o echipa de vanzari, probabil ca v-ati gandit ca implementarea unei tehnologii dedicate va conduce la eficientizarea proceselor si cresterea productivitatii vanzatorilor. Desigur, este posibil sa utilizati deja softuri de automatizare a vanzarilor pentru a creste vanzarile.

Cercetarile arata ca 55% dintre cele mai performante companii folosesc aplicatii pentru automatizarea vanzarilor pentru a spori productivitatea si a incheia mai multe tranzactii in mai putin timp.

Citește mai departe...

Analiza EY: Numarul de locuitori de 65 de ani si peste din orasele Romaniei a crescut cu 51% in ultimii 20 de ani, depasind 1 milion in 2018

In contextul actualelor schimbari demografice si culturale din Romania, EY a realizat o analiza comparativa a oraselor din Romania din punct de vedere al varstei populatiei. Analiza isi propune sa identifice perspectivele de dezvoltare a oraselor din punct de vedere demografic.

Citește mai departe...

Rata de adoptare a serviciilor FinTech a crescut la 64% la nivel global, iar 96% dintre consumatori au auzit de cel putin un astfel de serviciu

► China si India sunt in fruntea pietelor emergente, cu o rata de adoptare de 87%
► Tarile de Jos, Regatul Unit si Irlanda conduc in topul economiilor dezvoltate, sustinute de dezvoltarea platformelor de „open banking” din Europa
► Rata de adoptare a serviciilor FinTech in randul IMM-urilor la nivel mondial este de 25%, China conducand cu 61%, urmata de SUA (23%)

Citește mai departe...

Studiu PwC: Antreprenorii romani, cei mai avansati din Europa Centrala si de Est in adoptarea tehnologiilor digitale

Antreprenorii romani sunt cei mai avansati in folosirea tehnologiilor digitale comparativ cu omologii lor din celelalte 14 state din Europa Centrala si de Est, releva studiul Central and Eastern Europe Private Business Survey 2019 realizat de PwC. Astfel 64% dintre ei si-au proiectat deja o strategie pentru digitalizare, un procent dublu fata de media din regiune.

Citește mai departe...

Calatoria catre organizatia digitala: de la tehnologie la schimbarea paradigmei culturale

Cu un scor de 37,5% al indicelui de digitalizare in 2018, Romania este inca pe ultimul loc intre tarile Uniunii Europene in privinta gradului de digitalizare a economiei si a societatii (conform Digital Economy and Society Index realizat de Comisia Europeana).

Citește mai departe...

EY: Romania recicleaza de 8 ani doar 14% din deseurile municipale

Uniunea Europeana si-a propus sa devina lider global in gestionarea si reciclarea deseurilor, insa Romania este in continuare unul dintre cele mai slab performante state membre la acest capitol.

Citește mai departe...

Urmareste-ne!

facebook skype twitter youtube 

specialist-corner-2

Pe ce sa ”pariezi” ca sa castigi in marketingul B2B

Pe ce sa ”pariezi” c...

Acordarea unei importante reduse marketingului in B2B este in continuare o realitate a med...

Elementele esentiale in educatia copiilor pentru a infrunta provocarile viitorului

Elementele esentiale...

Cum definim succesul in viata, in secolul XXI? Acum 50 de ani, o cariera construita cu gre...

alte-articole

pastila-de-joi

Dupa 20 de ani, volumul 4.

Spitalul Metropolitan din Capitala are ca termen de realizare maximum 20 de ani, a declara...

alte-articole

business-story

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Andrei a fost luat de la 15 ani din spitalul Marie Curie. Pe cand avea 12 ani fusese impli...

alte-articole