Despre noi   |   Harta site   |   Publicitate   |   Contact

Fundal submeniu
Companii:

Sondaj PwC NextGen: Aproape 90% dintre mostenitorii companiilor antreprenoriale din Europa Centrala si de Est cred in digitalizarea afacerilor

Urmatoarea generatie a proprietarilor de companii antreprenoriale din Europa Centrala si de Est (ECE) vrea sa aduca valoare afacerilor prin adoptarea unor strategii de digitalizare, potrivit sondajului PwC NextGen Survey 2019 realizat in Romania, Rusia, Polonia, Bulgaria si Albania.

Astfel, aproape 90% dintre respondenti vor sa isi valorifice cunostintele digitale si sa dezvolte o strategie de digitalizare potrivita. Cele mai relevante tehnologii emergente pentru viitorul companiilor sunt, in opinia lor, Internet of Things (82%), robotii (57%) si inteligenta artificiala (54%).

Citește mai departe...

Studiu PwC: 80% dintre companiile care abordeaza strategic riscurile de securitate cibernetica le gestioneaza mai eficient

Aproape 80% dintre companiile care au implementat o strategie de securitate cibernetica aliniata la obiectivele de business au anticipat si gestionat mai eficient noile riscuri asociate proiectelor de digitalizare a activitatii, potrivit sondajului global PwC Digital Trust Insights.

Citește mai departe...

Studiu EY: Scade activitatea de tranzactionare pe piata IPO globala in T3 2019, creste numarul ofertelor publice initiale care isi amana lansarea

- Tensiunile comerciale geopolitice continua sa afecteze activitatea IPO
- Tehnologia, sanatatea si industria au fost cele mai active sectoare in primele noua luni ale anului 2019
- Se asteapta o intensificare a activitatii de tranzactionare in 2020

Citește mai departe...

Noi obligatii pentru producatorii de echipamente electrice si electronice

Deseurile de echipamente electrice si electronice („DEEE”) cum ar fi computere, televizoare, frigidere si telefoane mobile sunt o parte din deseurile cu cea mai rapida crestere din Uniunea Europeana. Conform informatiilor publicate pe site-ul Comisiei Europene, acestea vor depasi cantitatea de 12 milioane de tone pana in 2020.

Citește mai departe...

Depunerea online a declaratiei la Fondul pentru Mediu – obligatorie din 2020?

In vederea indeplinirii obligatiilor de declarare la Administratia Fondului pentru Mediu (“AFM”), operatorii economici trebuie sa depuna o declaratie privind obligatiile la Fondul pentru mediu.

La acest moment, operatorii economici pot opta sa completeze declaratia cu ajutorul programului informatic de asistenta AFM – Declaratii, apoi sa depuna exemplarul semnat la registratura Administratiei Fondului pentru Mediu sau, incepand din data de 3 iulie, sa depuna on-line declaratia privind obligatiile la Fondul pentru mediu. In acest sens, pe site-ul AFM a fost publicata aplicatia informatica pentru utilizarea serviciului "Depunere declaratii on-line".

Citește mai departe...

ANAF va solicita dizolvarea anumitor societati care nu indeplinesc conditiile prevazute de lege privind pozitia activului net

Autoritatile fiscale intentioneaza sa formuleze actiuni de dizolvare impotriva tuturor societatilor care au un activ net mai mic decat jumatate din capitalul social pentru doi ani consecutivi. Pe baza datelor financiare disponibile, 39% din societatile din Romania nu indeplineau acest criteriu la sfarsitul anului 2017.

Citește mai departe...

PwC Top 100 Companii: Valoarea de piata atinge un record de 21 trilioane dolari. Tehnologia domina clasamentul

Valoarea de piata a celor mai mari 100 de companii listate din lume a crescut cu 5%, in 2019, pana la 21 trilioane dolari, potrivit clasamentului global realizat de PwC, fiind determinata in principal de performanta companiilor din SUA.

In schimb, atat China, incluzand Taiwan si Hong Kong, cat si Europa au inregistrat scaderi ale capitalizarii de piata, de 4%, respectiv 5%, inversand castigurile de anul trecut.

Citește mai departe...

Sondaj PwC Romania: Majoritatea companiilor considera ca aplicarea facilitatilor fiscale in constructii este un proces greoi

Aplicarea facilitatilor fiscale pentru salariatii din sectorul constructiilor este considerata un proces greoi de 64% dintre companiile chestionate intr-un sondaj PwC Romania. Principalul motiv invocat tine de neclaritatea prevederilor legale referitoare la modalitatea de calcul a cifrei de afaceri, conditie obligatorie pentru ca angajatii sa beneficieze de facilitati.

Citește mai departe...

Controale vamale intensificate privind marfurile suspecte de contrafacere – ce trebuie sa cunoasca importatorii?

In contextul comertului cu marfuri care incalca drepturile de proprietate intelectuala, Uniunea Europeana s-a angajat pe deplin sa implementeze standarde ridicate de protectie a pietei interne.

Dreptul de proprietate intelectuala inseamna o marca, un desen sau un model, un drept de autor sau orice drept conex, o indicatie geografica, un brevet de inventie, asa cum este prevazut in dreptul intern (al tarii) sau al Uniunii Europene.

Citește mai departe...

Cum sa incheiati mai multe tranzactii cu softuri de automatizare a vanzarilor

Daca conduceti o echipa de vanzari, probabil ca v-ati gandit ca implementarea unei tehnologii dedicate va conduce la eficientizarea proceselor si cresterea productivitatii vanzatorilor. Desigur, este posibil sa utilizati deja softuri de automatizare a vanzarilor pentru a creste vanzarile.

Cercetarile arata ca 55% dintre cele mai performante companii folosesc aplicatii pentru automatizarea vanzarilor pentru a spori productivitatea si a incheia mai multe tranzactii in mai putin timp.

Citește mai departe...

Urmareste-ne!

facebook skype twitter youtube 

specialist-corner-2

Sistemul de trasabilitate pentru produsele din tutun a devenit complet operational in Romania incepand cu 31 octombrie 2019

Sistemul de trasabil...

Asteptat sa devina operational in Romania la finalul anului 2019, sistemul de trasabilitat...

Strategii de optimizare a echipamentelor HVAC in cladiri

Strategii de optimiz...

Cand planificati o inlocuire a echipamentului HVAC aveti la dispozitie trei strategii pent...

alte-articole

pastila-de-joi

Dupa 20 de ani, volumul 4.

Spitalul Metropolitan din Capitala are ca termen de realizare maximum 20 de ani, a declara...

alte-articole

business-story

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Andrei a fost luat de la 15 ani din spitalul Marie Curie. Pe cand avea 12 ani fusese impli...

alte-articole