Despre noi   |   Harta site   |   Publicitate   |   Contact

Fundal submeniu
Companii:

Depozitarul Central a incheiat un parteneriat cu Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania

Depozitarul Central a incheiat un protocol de colaborare cu Centrul National de Administrare a Registrelor Nationale Notariale. In baza acestui parteneriat, notarii publici vor putea obtine sumare de cont care atesta toate detinerile de instrumente financiare ale persoanelor decedate, evidentiate in conturile individuale administrate de catre Depozitarul Central. Aceste documente sunt necesare la dezbaterea succesiunilor, pentru includerea in masa succesorala a instrumentelor financiare evidentiate in conturile titularilor decedati, in vederea mentionarii acestora in certificatele de mostenitor.

Citește mai departe...

Claudia Sofianu, Partener EY: Corectiile aduse „Revolutiei Fiscale”

„Revolutia Fiscala” continua … Si este din ce in ce mai greu sa identificam beneficiile ei, atat din perspectiva veniturilor ce se doreau a fi colectate in plus la bugetul de stat in urma implementarii pachetului de masuri, dar si a incertitudinii, confuziei sporite si nesigurantei pe care au generat-o modificarile legislative din ultimele luni in general, iar pentru angajatori si angajati in particular.

Citește mai departe...

Alex Milcev, Partener EY: Anul 2018 va fi anul asezarii fiscale

- Modificarile aduse modului in care este taxata munca poate duce la dezechilibre pe piata fortei de munca
- Creste complexitatea operatiunilor administrative pentru functia financiar-contabila
- Climatul fiscal international in continua schimbare afecteaza si Romania

„Anul 2017 a fost unul dintre cei mai tulburi din punct de vedere al predictibilitatii cadrului fiscal, sporind, mai ales pe finalul sau, incertitudinea mediului de afaceri privind taxarea muncii, plata TVA sau impozitarea microintreprinderilor.

Citește mai departe...

Sondaj EY: Implementarea inteligentei artificiale este afectata de lipsa talentelor care sa creeze seturile de reguli si algoritmi

• 56% dintre profesionistii seniori din zona IA spun ca lipsa talentelor reprezinta cea mai inalta bariera in calea implementarii in operatiunile de afaceri
• 41% considera ca lipsa diversitatii de gen din zona talentelor poate crea prejudecati in invatarea automata
• 62% manifesta un sentiment pozitiv fata de adoptarea IA

Citește mai departe...

Care sunt industriile cele mai centrate pe client din Romania?

In era digitala experienta consumatorului decide campionii in business. Companiile care gestioneaza relatia cu consumatorul la toate punctele de contact cu acesta se vor desprinde in lideri de piata. Industriile care fac din experienta consumatorului valoarea numarul unu in cultura lor organizationala, in structurile lor organizationale si la nivel de procese, vor genera plus-valoare pentru client si profit pentru companie.

Citește mai departe...

Educatia precara – cel mai important obstacol pentru intemeierea unei afaceri in Romania

- 7 din 10 antreprenori de startup castiga peste venitul mediu pe luna
- 44% dintre respondenti considera mentoratul principala sursa de invatare
- 4 din 10 antreprenori vor aloca in urmatorul an cele mai multe resurse promovarii produselor si serviciilor companiei
- Solutiile de finantare pentru startup-uri – masura guvernamentala cu cel mai mare impact

Citește mai departe...

Verona Cojocaru s-a alaturat echipei executive a EY Romania

Verona Cojocaru (foto) s-a alaturat EY Romania in calitate de Partener Asociat, in cadrul departamentului de audit. Anterior, ea a ocupat pozitia de director in cadrul unei alte companii din Big 4.

„Sub influenta tehnologiei, se contureaza noi forme de organizare si de colaborare ale companiilor si un nou tip de societate, in care schimbarea a devenit normalitate. Organizatiile traverseaza procese complexe de transformare, iar cele din zona de consultanta si audit financiar nu fac exceptie. In acest context, consider ca integrarea tehnologiei in procesul de audit pentru a raspunde nevoilor tot mai complexe ale afacerilor, ale reglementatorilor si ale investitorilor este esentiala.

Citește mai departe...

Studiu Valoria: Final de an cu ajustari de crestere pentru companiile din Romania

Conform studiului „Evolutia afacerilor in 2017” lansat azi de Valoria, in a doua jumatate a anului companiile au operat ajustari semnificative la valorile previzionate anterior pentru cifra de afaceri, profitul, numarul de angajati, nivelul salariilor si al investitiilor din acest an. Procentul companiilor care se asteapta la scaderea profitului este acum 20% fata de numai 6% la inceputul anului, iar al celor care spun ca nu fac investitii in 2017 este de 26% in a doua jumatate a anului fata de 10% in semestrul anterior.

Citește mai departe...

RSM a primit titlul de „Reteaua Anului” la Premiile The Accountant & The International Accounting Bulletin

RSM, cea de-a sasea retea mondiala de firme de contabilitate, audit si consultanta fiscala, a primit titlul de Reteaua Anului in editia de anul acesta a Premiilor The Accountant si The International Accounting Bulletin.

Reteaua distinsa cu titlul Reteaua Anului este selectata in baza unor criterii care solicita demonstrarea existentei unor strategii de crestere profitabila si care se refera la recunoasterea retelei premiate ca fiind un brand cu buna reputatie, ce ofera, in mod constant, servicii profesionale de inalta calitate.

Citește mai departe...

Cum poti transforma sedintele asociatiei de locatari in intalniri cu adevarat productive

De foarte multe ori, sedintele ascociatiei de locatari se transforma in discutii contractorii, in locul unor dezbateri de idei pentru binele tuturor. De aceea, foarte multi se feresc sa participe la astfel de intalniri. Motivul e simplu: fiecare are problemele lui, de ce sa mai piarda timpul cu inca o discutie care sigur se lasa cu cearta?

De fapt, scopul unei astfel de intalniri este sa puncteze aspectele ce pot schimba ceva in bine, asa ca iata ce poti face concret, pentru ca lucrurile sa fie productive in cadrul unei sedinte de locatari.

Citește mai departe...

Urmareste-ne!

facebook skype twitter youtube 

specialist-corner-2

Constantin Magdalina: Mos Craciun in economie

Constantin Magdalina...

Consacrat drept un batranel care imparte daruri celor mici, Mos Craciun este un simbol ce ...

Studiu EY: Organizatiile se confrunta cu riscuri mari generate de atacurile cibernetice; metodele obisnuite de atac au inca succes

Studiu EY: Organizat...

- 56% dintre organizatiile sondate sunt ingrijorate de cresterea atacurilor cibernetice si...

alte-articole

pastila-de-joi

Se intorc pasarile calatoare

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat vineri ca, in urma intrarii in vigoare a Le...

alte-articole

business-story

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Andrei a fost luat de la 15 ani din spitalul Marie Curie. Pe cand avea 12 ani fusese impli...

alte-articole