Despre noi   |   Harta site   |   Publicitate   |   Contact

Fundal submeniu
Companii:

EY Romania a oferit asistenta financiara si juridica producatorului Nordic Petfood, in procesul de vanzare a activitatilor sale de productie si distributie

Echipa de M&A din cadrul EY Romania a asistat producatorul numarul 1 din Romania de hrana uscata dedicata cainilor si pisicilor in vanzarea activitatilor sale de productie si distributie, intr-una dintre tranzactiile de interes, din acest an, de pe piata romaneasca.

Citește mai departe...

Cristian Carstoiu, EY: Deblocarea tehnologiei Blockchain pentru sistemul bancar

Beneficiile tehnologiei Blockchain in sectorul bancar devin din ce in ce mai vizibile, pe masura ce tot mai multe banci incep sa isi creeze propriile retele Blockchain sau se inscriu intr-o astfel de retea. Unde ne aflam astazi si ce inseamna acest lucru pentru bancile din Romania?

Tehnologia Blockchain (alaturi de AI) este „copilul teribil” al ultimilor ani si a fost in special remarcata in sectorul serviciilor financiare, sub faimosul patronaj al Bitcoinului (o aplicatie a tehnologiei Blockchain, nu tehnologia insasi).

Citește mai departe...

Extinderea internationala accelereaza cresterea companiilor mijlocii europene si genereaza optimism pentru urmatoarele 12 luni

- 86% dintre companiile mijlocii europene se asteapta la o crestere a veniturilor de peste 6% in urmatoarele 12 luni
- 25% dintre organizatiile de dimensiuni medii din Europa isi planifica extinderea la nivel international
- Tehnologiile cognitive si angajarea permanenta de resurse umane cu un grad mare de diversitate se adauga la prioritatile de dezvoltare ale executivilor europeni

Citește mai departe...

EY castiga un renumit premiu acordat de Marketing Society pentru campania sa globala de brand

Campania globala de brand EY a castigat Premiul de Excelenta pentru Business-to-Business Marketing in cadrul competitiei globale Marketing Society 2018.
 
EY a avut o competitie puternica din partea altor branduri de renume, printre care Thomson Reuters, HSBC, Centrica, BT Sport Business si Thinkbox.

Citește mai departe...

Radu Diaconu, EY Law: Noua lege privind dividendele trimestriale rezolva doua vechi probleme – plata dividendelor in timpul anului si posibilitatea distribuirii rezervelor

Este de asteptat ca recenta modificare a Legii societatilor nr. 31/1990 si a Legii contabilitatii nr. 82/1991 sa fie bine primita de mediul de afaceri pentru ca rezolva doua probleme cu care societatile si asociatii (actionarii) lor se confruntau frecvent – (im)posibilitatea de a distribui dividende in timpul anului si aceea de a distribui sumele acumulate in rezerve.

Citește mai departe...

Alex Milcev, EY: Incepe numaratoarea inversa pentru declaratia unica

Au mai ramas doar cateva zile pana la termenul de depunere al Declaratiei unice privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice, prilej pentru a analiza cateva aspecte.

Declaratia unica se depune, in general, de catre contribuabilii care si anterior de 1 ianuarie 2018 completau Declaratia privind veniturile realizate din Romania – Formularul 200, respectiv Declaratia privind veniturile realizate din strainatate – Formularul 201.

Citește mai departe...

Analiza Deloitte: Piata de M&A accelereaza in trimestrul doi

Piata de fuziuni si achizitii din Romania a marcat o revenire semnificativa in al doilea trimestru al acestui an, insumand din punct de vedere al tranzactiilor a caror valoare a fost anuntata 391 mil. euro, comparativ cu 258 mil. euro in primele trei luni ale anului. Potrivit estimarilor Deloitte, valoarea totala a pietei, inclusiv tranzactiile care nu au avut o valoare comunicata, a fost intre 1,1 si 1,3 miliarde euro, in crestere comparativ cu trimestrul doi din 2017.

Citește mai departe...

Creste apetitul pentru tranzactii in industria de petrol si gaze, iar optimizarea portofoliilor incurajeaza fuziunile si achizitiile

- 90% dintre executivii din industria de petrol si gaze estimeaza o crestere a pietei globale de fuziuni si achizitii in urmatorul an
- 97% considera cresterea economica globala stabila sau in accelerare
- Transformarea portofoliilor este principalul factor care stimuleaza activitatea de tranzactionare a companiilor, ca reactie la mediul in schimbare

Citește mai departe...

Florentina Susnea: Scoala, o solutie pentru antreprenoriatul feminin

Antreprenoriatul feminin in tarile Europei Centrale si de Est este intr-o conditie dificila. Romania nu face exceptie. Cel putin asa arata Global Entrepreneurship Monitor (GEM). Antreprenoriatul feminin arata mai degraba ca o minoritate raportat la intreg fenomenul. Daca acceptam ca antreprenoriatul feminin se refera atat la conditia femeii in societate, cat si la rolul ei in intreg fenomenul antreprenorial, atunci acest subiect este foarte important.

Citește mai departe...

Constantin Magdalina: Digitalizarea si cresterea cifrei de afaceri

Cu doar 42% dintre companii care au un website de prezentare, cu 33% dintre angajati care folosesc computerul sau 7% dintre companii care isi vand produsele online, Romania este pe ultimul loc in UE privind nivelul de digitalizare. Dar este oare vreo relatie directa intre nivelul de digitalizare al companiilor si cifra de afaceri pe care acestea le genereaza? Pentru a afla raspunsul la aceasta intrebare am extras date relevante din editia 2018 a studiului Barometrul Digitalizarii companiilor din Romania, realizat de compania de consultanta Valoria.

Citește mai departe...

Urmareste-ne!

facebook skype twitter youtube 

specialist-corner-2

Noi restrictii in domeniul detasarilor transnationale. Ce prevede noua directiva publicata in iulie 2018

Noi restrictii in do...

Presiunea statelor dezvoltate ale Uniunii Europene de a modifica cadrul de reglementare pr...

Digitalizarea companiilor de servicii profesionale

Digitalizarea compan...

Spre deosebire de industriile in care produsul este tangibil, in industria serviciilor pro...

alte-articole

pastila-de-joi

Dupa 20 de ani, volumul 4.

Spitalul Metropolitan din Capitala are ca termen de realizare maximum 20 de ani, a declara...

alte-articole

business-story

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Andrei a fost luat de la 15 ani din spitalul Marie Curie. Pe cand avea 12 ani fusese impli...

alte-articole