Despre noi   |   Harta site   |   Publicitate   |   Contact

Fundal submeniu
Companii:

Ultimele evolutii in domeniul criptomonedelor sau cum sa dai vrabia (banii) din mana pe ICO-ul de pe gard

Conform unui studiu recent facut de EY la nivel global, Initial Coin Offerings: The Class of 2017 – one year later (Ofertele initiale de monede: Promotia 2017 - un an mai tarziu), care a examinat progresul ICO-urilor si veniturile din astfel de investitii, lucrurile nu par sa arate atat de bine pe cat s-ar fi asteptat investitorii cuprinsi de frenezie in iarna trecuta. In prima jumatate a anului 2018, 86% din principalele oferte initiale de monede (ICO-uri), care au fost cotate la o bursa de schimb de criptomonede in 2017, sunt sub pretul lor initial de cotare, iar un portofoliu al acestor ICO-uri a scazut cu 66% de la apogeul pietei de la inceputul acestui an. Mai mult, 30% dintre acestea si-au pierdut substantial valoarea.

Citește mai departe...

Fonduri europene pentru proiecte de investitii de minim 1,5 mil euro

Maxim 70% nerambursabil pentru construire, extindere hotel/fabrica

In contextul scaderii acute a investitiilor in cursul anului 2018, Ministerul Dezvoltarii  redeschide sesiunea de depunere pe Programul Operational Sectorial 2.2 si acorda un grant minim de 1 mil euro, conform ghidului consultativ publicat pe 23 octombrie 2018.

Citește mai departe...

Ce urmeaza dupa noile reduceri de TVA aplicabile din 1 noiembrie 2018?

De la 1 noiembrie mai multe tipuri de afaceri vor putea aplica cota redusa de TVA de 5%. Printre acestea mentionam: activitatea de restaurant si catering, cazarea in hoteluri si facilitati similare, sali de fitness, accesul in parcuri de distractii si parcuri recreative.

Ordonanta de urgenta care cuprinde si aceste noutati a fost adoptata in sedinta de Guvern din 4 octombrie. Una dintre cele mai importante masuri continute de acest act normativ consta in  aplicarea, incepand cu 1 noiembrie 2018, a cotei reduse de TVA de 5% pentru mai multe categorii de servicii, dupa cum urmeaza:

Citește mai departe...

Andreea Mihnea, HR Director, EY Romania: Maine, dupa facultate

Studentii de astazi formeaza un grup mult mai eterogen decat cei de acum 15 sau 20 de ani, cand majoritatea managerilor din firmele din Romania au trecut prin universitati. Si lumea de azi este mai pestrita, mai incerta si mai dificil de interpretat. Cu toate acestea, dupa multi ani de experienta si interactiune cu piata si forta de munca si cu o privire de ansamblu asupra tendintelor globale, se poate gasi firul Ariadnei pentru viitorul studentilor de astazi. Si nu voi aminti inteligenta artificiala, roboti sau data analytics, ci mai degraba ce poate diferentia individul in contextul erei digitale, ce anume poate forma un student de azi pentru maine, indiferent daca alege sa fie angajat al unei companii sau antreprenor.

Citește mai departe...

EY Romania a oferit asistenta financiara si juridica producatorului Nordic Petfood, in procesul de vanzare a activitatilor sale de productie si distributie

Echipa de M&A din cadrul EY Romania a asistat producatorul numarul 1 din Romania de hrana uscata dedicata cainilor si pisicilor in vanzarea activitatilor sale de productie si distributie, intr-una dintre tranzactiile de interes, din acest an, de pe piata romaneasca.

Citește mai departe...

Cristian Carstoiu, EY: Deblocarea tehnologiei Blockchain pentru sistemul bancar

Beneficiile tehnologiei Blockchain in sectorul bancar devin din ce in ce mai vizibile, pe masura ce tot mai multe banci incep sa isi creeze propriile retele Blockchain sau se inscriu intr-o astfel de retea. Unde ne aflam astazi si ce inseamna acest lucru pentru bancile din Romania?

Tehnologia Blockchain (alaturi de AI) este „copilul teribil” al ultimilor ani si a fost in special remarcata in sectorul serviciilor financiare, sub faimosul patronaj al Bitcoinului (o aplicatie a tehnologiei Blockchain, nu tehnologia insasi).

Citește mai departe...

Extinderea internationala accelereaza cresterea companiilor mijlocii europene si genereaza optimism pentru urmatoarele 12 luni

- 86% dintre companiile mijlocii europene se asteapta la o crestere a veniturilor de peste 6% in urmatoarele 12 luni
- 25% dintre organizatiile de dimensiuni medii din Europa isi planifica extinderea la nivel international
- Tehnologiile cognitive si angajarea permanenta de resurse umane cu un grad mare de diversitate se adauga la prioritatile de dezvoltare ale executivilor europeni

Citește mai departe...

EY castiga un renumit premiu acordat de Marketing Society pentru campania sa globala de brand

Campania globala de brand EY a castigat Premiul de Excelenta pentru Business-to-Business Marketing in cadrul competitiei globale Marketing Society 2018.
 
EY a avut o competitie puternica din partea altor branduri de renume, printre care Thomson Reuters, HSBC, Centrica, BT Sport Business si Thinkbox.

Citește mai departe...

Radu Diaconu, EY Law: Noua lege privind dividendele trimestriale rezolva doua vechi probleme – plata dividendelor in timpul anului si posibilitatea distribuirii rezervelor

Este de asteptat ca recenta modificare a Legii societatilor nr. 31/1990 si a Legii contabilitatii nr. 82/1991 sa fie bine primita de mediul de afaceri pentru ca rezolva doua probleme cu care societatile si asociatii (actionarii) lor se confruntau frecvent – (im)posibilitatea de a distribui dividende in timpul anului si aceea de a distribui sumele acumulate in rezerve.

Citește mai departe...

Alex Milcev, EY: Incepe numaratoarea inversa pentru declaratia unica

Au mai ramas doar cateva zile pana la termenul de depunere al Declaratiei unice privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice, prilej pentru a analiza cateva aspecte.

Declaratia unica se depune, in general, de catre contribuabilii care si anterior de 1 ianuarie 2018 completau Declaratia privind veniturile realizate din Romania – Formularul 200, respectiv Declaratia privind veniturile realizate din strainatate – Formularul 201.

Citește mai departe...

Urmareste-ne!

facebook skype twitter youtube 

specialist-corner-2

Inteligenta artificiala in HR, acum sau peste 10 ani?

Inteligenta artifici...

44% dintre companii considera ca inteligenta artificiala este una dintre cele mai importan...

In serviciile de ”Soft FM” diferenta o fac oamenii si comunicarea

In serviciile de ”So...

Domeniul de Facility Management (FM) acopera o varietate mare de servicii. In functie de p...

alte-articole

pastila-de-joi

Dupa 20 de ani, volumul 4.

Spitalul Metropolitan din Capitala are ca termen de realizare maximum 20 de ani, a declara...

alte-articole

business-story

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Andrei a fost luat de la 15 ani din spitalul Marie Curie. Pe cand avea 12 ani fusese impli...

alte-articole