Despre noi   |   Harta site   |   Publicitate   |   Contact

Fundal submeniu
Companii:

TBS vine cu servicii pe noi nise de expertiza corporate si individuala

Astazi, lansam oficial, in mediul online, noul site Total Business Solutions ( TBS ). Vrem sa venim cu noutati, cu impact atat asupra serviciilor corporate cat si a celor la nivel individual.

TBS aniverseaza anul acesta 20 de ani de prezenta in piata de HR din Romania. Datorita experientei acumulate, am hotarat sa adaugam servicii si solutii complexe si complete, prin introducerea de servicii noi, dar si dezvoltarea celor existente.

Citește mai departe...

Optimizarea fluxului de numerar si rambursarea TVA in perioada starii de urgenta

In orice context socio-economic, dar cu atat mai mult in perioade ca cea pe care o traversam in prezent, fluxul de numerar este un aspect-cheie pentru orice afacere. Pentru contribuabilii care, datorita modelului de business, sunt in mod constant in situatia de a solicita rambursari de TVA de la bugetul statului, TVA devine o variabila importanta in gestiunea fluxului de numerar.

Citește mai departe...

Dupa criza, mai mult ca oricand, viitorul este al companiilor cu scop

Scopul unei companii o defineste, spune lumii de ce exista, ce probleme isi propune sa rezolve si ce valori sustine in fiecare interactiune. Tot mai des in ziua de astazi, companiile folosesc scopul pentru aprofundarea relatiei cu clientii, pentru a contribui la consolidarea comunitatii in care isi desfasoara activitatea, pentru atragerea talentelor concomitent cu atingerea cifrelor de performanta economica.

Citește mai departe...

Radu si Asociatii SPRL s-a clasat pe cea mai inalta pozitie in topul The Legal 500 EMEA, editia 2020, in domeniul fiscalitate

Radu si Asociatii SPRL ocupa cea mai inalta pozitie pentru practica de fiscalitate in clasamentul anual al caselor de avocatura realizat de publicatia independenta internationala The Legal 500 EMEA, editia 2020. Acest clasament are la baza o analiza calitativa a activitatii din ultimele 12 luni a peste 2.700 de firme de avocatura din 88 de tari. Principalele directii urmarite sunt: experienta si implicarea echipelor, specializarile si serviciile auxiliare si, cel mai important, opiniile clientilor (peste 300.000 de clienti sunt sondati anual).

Citește mai departe...

Interpretarile agentiilor judetene pentru ocuparea fortei de munca privind acordarea indemnizatiei de somaj tehnic

Ordonanta 32/2020 completeaza reglementarile OUG 30/2020 privind indemnizatia de somaj tehnic si permite angajatorilor sa acorde angajatilor lor diferenta de la 75% din salariul mediu brut pe economie pana la minimum 75% din salariul de incadrare, daca bugetul acestora o permite. Pot suplimenta insa angajatorii indemnizatia primita din bugetul asigurarilor pentru somaj cu mai mult de 75% din salariul de incadrare? De exemplu, cu pana la 100% sau mai mult de 100%?

Citește mai departe...

Noua normalitate: Audit si consultanta la distanta in economia post-COVID

In timp ce creste numarul masurilor pentru limitarea efectelor negative ale pandemiei, companiile dar si profesiile isi reformuleaza practicile de operare. Distantarea sociala impusa pentru rezolvarea crizei de sanatate a rezultat in propagarea telemuncii si a tehnologiilor care sustin lucrul de acasa. Deoarece tot mai multi clienti isi desfasoara activitatea in acest fel, auditorii sunt si ei obligati sa-si actualizeze practicile de lucru prin utilizarea unor solutii tehnologice relevante.

Citește mai departe...

Cum ar putea automatizarea sa sustina sanatatea organizatiilor in criza pandemica?

Odata cu declansarea crizei COVID-19, planurile de continuitate a activitatii (BCP - business continuity plans) au fost puse in aplicare. Eficienta acestora a fost testata in ritmul evenimentelor: perturbari in lantul de aprovizionare, punctele critice ale infrastructurii pentru munca de la distanta, schimbarea canalelor de vanzare pentru a continua deservirea clientilor, precum si presiunea pentru securizarea resurselor financiare necesare pentru a face fata obligatiilor imediate.

Citește mai departe...

Constantin Magdalina: Cum ne pregatim pentru economia post-COVID

Dupa aceasta criza fara precedent in istoria recenta estimam o adevarata prapastie intre comunicare si actiune. O despartire de un trecut definit de norme consacrate si intalnirea cu un viitor definit de o noua normalitate care vine cu restructurarea ordinii sociale si economice. Economia post-COVID ne provoaca.

Citește mai departe...

Importul, productia si distributia de alcool sanitar – ce implica din perspectiva accizelor?

Alcoolul sanitar, dezinfectantul general pentru uz extern, la mare cautare in aceasta perioada, este un produs accizabil asimilat alcoolului etilic, atent supravegheat. Prin urmare, pentru productia acestuia, sunt cateva cerinte importante care trebuie respectate.

Ce trebuie sa cunoasca operatorii economici care doresc sa inceapa productia de alcool sanitar in Romania?

Citește mai departe...

Cum putem limita expunerea personalului implicat in operatiuni vamale in contextul crizei COVID-19?

Tinerea sub control a lantului de aprovizionare si respectarea obligatiilor fiscale in timpul acestei perioade de absenteism este o sarcina dificila pentru companiile care produc, distribuie sau depoziteaza bunuri de la furnizori din toata lumea.

Pentru a limita interactiunea cu autoritatile vamale, lucru benefic atat pentru agentii economici, cat si pentru autoritatile vamale, exista cateva solutii care pot fi implementate.

Citește mai departe...

Urmareste-ne!

facebook skype twitter youtube 

specialist-corner-2

Umidificarea spatiilor interioare poate reduce transmisia coronavirusului, precum si riscul de infectie

Umidificarea spatiil...

Un studiu recent arata ca prin cresterea umiditatii aerului din spatiile interioare se poa...

7 provocari de marketing si vanzari in economia post-COVID

7 provocari de marke...

Din discutiile pe care le avem cu managerii companiilor carora le oferim servicii de consu...

alte-articole

pastila-de-joi

Dupa 20 de ani, volumul 4.

Spitalul Metropolitan din Capitala are ca termen de realizare maximum 20 de ani, a declara...

alte-articole

business-story

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Andrei a fost luat de la 15 ani din spitalul Marie Curie. Pe cand avea 12 ani fusese impli...

alte-articole