Despre noi   |   Harta site   |   Publicitate   |   Contact

Fundal submeniu
Companii:

Recrutarea si pastrarea angajatilor pregatiti pentru economia digitala devin tot mai mult factori critici pentru cresterea economica in Europa

Economia digitala va fi principalul motor care va stimula cresterea in Europa in anii urmatori. Cu toate acestea, lipsa competentelor necesare pentru pozitii cheie afecteaza capacitatea companiilor de a evolua. Desi transformarea digitala deschide noi oportunitati pentru angajatori, acestora le este din ce in ce mai greu sa recruteze si sa pastreze talentele. Iar acest lucru va avea un impact negativ asupra perspectivelor de crestere economica in Europa si a capacitatii sale de a concura intr-o lume globalizata in care competitia devine tot mai intensa.

Ultimul raport EY privind potentialul de crestere a Europei, arata ca deficitul de munca calificata afecteaza o parte din ecosistemul de business al companiilor. Aproape 75% dintre participanti spun ca provocarile legate de lipsa calificarilor necesare au afectat productivitatea si rentabilitatea afacerii. Pe de alta parte, 60% dintre acestia au mentionat impactul puternic asupra cresterii veniturilor si a nivelului de investitii in produse si servicii noi. Prin urmare, absenta sau insuficienta competentelor poate reprezenta un risc real pentru sanatatea unei companii.

Citește mai departe...

Romania, un promotor al datelor deschise la nivel European

Presedintia Romaniei la Consiliul UE face un pas important pentru Piata Unica Digitala prin propunerea unei directive privind reutilizarea informatiilor din sectorul public care contribuie semnificativ la crearea spatiului european Open Data. Inca de la lansarea Portalului European de Date, Romania a dovedit ca are competentele necesare pentru a dezvolta si implementa eficient conceptul de date deschise (Open Data), fiind in top 5 tari europene pentru portalul de date si plasata in clusterele de trend setters si fast trackers.

Citește mai departe...

In serviciile de ”Soft FM” diferenta o fac oamenii si comunicarea

Domeniul de Facility Management (FM) acopera o varietate mare de servicii. In functie de profilul si diversitatea cererii clientului acestea pot varia de la servicii ad-hoc, la servicii intergrate ce includ totalitatea gamei serviciilor de FM.

Serviciile de Soft Facilities Management genereaza ambianta placuta si diferentiere

Alaturi de serviciile de operare si mentenanta tehnica a echipamentelor si infrastructurii spatiilor construite (hard FM), serviciile non-tehnice (soft FM) asigura ambianta placuta si un mediu de siguranta pentru personalul care isi desfasoara activitatea in spatiile amenajate.

Citește mai departe...

Inteligenta artificiala in HR, acum sau peste 10 ani?

44% dintre companii considera ca inteligenta artificiala este una dintre cele mai importante tendinte care va schimba semnificativ functia de HR, in timp ce 38% (fata de 47% in 2017) considera aplicatiile mobile si social media un trend care influenteaza functia HR.

Desi la nivel global trend-ul este din ce in ce mai pronuntat pentru automatizarea sarcinilor de rutina prin inteligenta artificiala, doar 25% dintre companiile din Romania in 2018 cred ca perioada in care tehnologii precum inteligenta artificiala si automatizarea proceselor vor fi suficient de avansate pentru a influenta functia de HR este de 2-5 ani, pe cand 13% spun ca acest lucru se intampla chiar in momentul de fata, iar 19% se asteapta ca aceasta perioada sa fie de 6-10 ani.

Citește mai departe...

Orasul inteligent nu e un moft, e o necesitate

In luna iunie 2018 a fost publicat clasamentul celor mai „inteligente” orase din lume. Adica al celor mai avansate orase in ce priveste capitalul uman, coeziunea sociala, economia, mediul, guvernanta, planificarea urbana, atractivitatea la nivel international, tehnologia, mobilitatea si transportul.

Romania lipseste din acest clasament

Realizat de prestigioasa IESE Business School, clasamentul include 165 de orase din 80 de tari, dar nu include si Romania. Sa fie din cauza unor limitari metodologice de cercetare sau pur si simplu din lipsa de date si exemple de orase inteligente din Romania? Nu stim. Ceea ce ramane ca o trista remarca este faptul ca tarile vecine precum Bulgaria, Ungaria, Ucraina sau Serbia sunt reprezentate prin capitalele lor in acest clasament, dar Romania lipseste.

Citește mai departe...

Patru elemente definitorii pentru rolul si activitatea unui lider

Volatilitatea mediului de afaceri si orientarea din ce in ce mai mare pe atingerea obiectivelor pe termen scurt au facut ca in multe companii calitatea actului de management sa scada continuu in ultimii 10 ani. De fapt numeroase studii globale indica acest aspect si totodata arata ca acesta a fost contextul care a condus la cresterea focusului pe lideri si actul de conducere (leadership).

Citește mai departe...

Noi restrictii in domeniul detasarilor transnationale. Ce prevede noua directiva publicata in iulie 2018

Presiunea statelor dezvoltate ale Uniunii Europene de a modifica cadrul de reglementare privind detasarile transnationale s-a materializat, poate mai devreme decat ne asteptam, in adoptarea Directivei (UE) 2018/957 a Parlamentului European si a Consiliului din 28 iunie 2018 de modificare a Directivei 96/71/CE privind detasarea lucratorilor in cadrul prestarii de servicii. Aceasta directiva are termen de implementare de catre statele membre 30 iulie 2020.

Aceste schimbari au fost justificate prin nevoia asigurarii unui echilibrul intre necesitatea de a promova libertatea de a presta servicii si de a asigura conditii de concurenta echitabile, pe de o parte, si necesitatea de a proteja drepturile lucratorilor detasati, pe de alta parte. Ele vor avea ca finalitate limitarea fenomenului de migrare a lucratorilor dinspre tarile “sarace” ale Uniunii catre cele “bogate” din simplul motiv ca procesul va deveni mult prea costisitor.

Citește mai departe...

Digitalizarea companiilor de servicii profesionale

Spre deosebire de industriile in care produsul este tangibil, in industria serviciilor profesionale acesta nu poate fi experimentat fizic. In acest caz ”produsul” este o solutie care isi demonstreaza calitatea atunci cand este implementata. Promisiunea atingerii rezultatelor este certificatul de garantie, clientul este parte a schimbului de informatii pentru implementarea unei solutii care costa si ale carei rezultate pot sa nu se vada imediat.

Acestei provocari traditionale i se mai adauga si digitalizarea. Aceasta transforma tot mai mult serviciile profesionale. Aparitia tehnologiei blockchain este o dovada tot mai concludenta a schimbarii. Viitorul acestei industrii va depinde de felul in care liderii industriei vor gestiona schimbarea pe care digitalizarea o produce.

Citește mai departe...

15 actiuni pentru eficientizarea energetica a casei tale

Suntem o natiune de ”proprietari de locuinte” si ne dorim confortul pe care ni-l ofera sistemele actuale de constructie si finisare a constructiilor rezidentiale. In acelasi timp suntem preocupati de cresterea continua a tarifelor la utilitati. Aceste doua aspecte nu sunt doar pe agenda proprietarilor de cladiri industriale, comerciale, de birouri ci, cu atat mai mult, pe lista de preocuparilor personale.

Eficienta energetica activa poate fi realizata prin instalarea in locuinta de echipamente si dispozitive de economisire a energiei, precum si prin controlarea acestora pentru a utiliza doar energia necesara.

Citește mai departe...

Transformarea digitala - o prioritate stringenta pentru afacerile care vor sa prospere in zilele noastre

Organizatiile care au adoptat transformarea digitala sunt cu 26% mai profitabile decat companiile similare care nu au facut-o – se arata in studiul Massachusetts Institute of Technology. Clientii companiilor care au investit in transformarea digitala dau dovada de o crestere semnificativa a gradului de loialitate, cumpara cu 90% mai des si cheltuiesc cu 60% mai mult per achizitie. Prin urmare, studiul arata o legatura directa intre transformarea digitala a afacerii si declansarea oportunitatilor de generare de venituri.

Citește mai departe...

Urmareste-ne!

facebook skype twitter youtube 

specialist-corner-2

Recrutarea si pastrarea angajatilor pregatiti pentru economia digitala devin tot mai mult factori critici pentru cresterea economica in Europa

Recrutarea si pastra...

Economia digitala va fi principalul motor care va stimula cresterea in Europa in anii urma...

Romania, un promotor al datelor deschise la nivel European

Romania, un promotor...

Presedintia Romaniei la Consiliul UE face un pas important pentru Piata Unica Digitala pri...

alte-articole

pastila-de-joi

Dupa 20 de ani, volumul 4.

Spitalul Metropolitan din Capitala are ca termen de realizare maximum 20 de ani, a declara...

alte-articole

business-story

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Andrei a fost luat de la 15 ani din spitalul Marie Curie. Pe cand avea 12 ani fusese impli...

alte-articole