Despre noi   |   Harta site   |   Publicitate   |   Contact

Fundal submeniu
Companii:

Cum sa devii mai productiv la locul de munca?

Toti angajatorii au nevoie de oameni cu o capacitate de productivitate mare, capabili sa indeplineasca sarcinile impuse, sa aiba rezultate remarcabile si sa respecte cu strictete dedline-urile. In definitiv, acestea sunt conditii normale, insa pot parea deseori, ca urmare a multor alti factori externi, ca fiind o povara si ne putem simti coplesiti si incapabili sa le indeplinim. Exista, totusi, o reteta a succesului la locul de munca si aceasta contine cativa pasi simpli si usor de urmat.

Citește mai departe...

Consumatorii sunt pregatiti sa apeleze la roboti si la inteligenta artificiala pentru nevoile lor medicale, arata un sondaj PwC

• 55% dintre consumatori sunt dispusi sa inlocuiasca medicii cu inteligenta artificiala (IA) si roboti
• Aceasta disponibilitate de a accepta robotii si inteligenta artificiala in interventiile medicale variaza foarte mult, de la 39% in Marea Britanie la 94% in Nigeria
• Accesibilitatea si precizia sunt principalele beneficii, iar increderea si elementul uman sunt principalele provocari
• Raportul evidentiaza si urmatorii pasi necesari pentru reprezentantii guvernelor, mediului de afaceri si ai celui medical

Citește mai departe...

Colegiul Pacientilor cere Ministerului Sanatatii taxarea urgenta a produselor cu continut mare de zahar!

Cerem o taxa pe bauturi si alimente cu adaus de zahar, un impozit sau taxa suplimentara conceputa pentru a reduce consumul de alimente si bauturi cu zahar adaugat. Produsele care intra sub incidenta acestei taxe includ: dulciuri si bauturi carbogazoase, bauturi necarbonatate, bauturi pentru sportivi si bauturi energizante.

Taxa este o chestiune de dezbatere publica in multe tari si Colegiul Pacientilor ca si Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) promoveaza taxa ca un exemplu de impozitare Pigovian, cu scopul de a descuraja dietele nesanatoase si a compensa costurile economice tot mai mari generate de obezitate si afectiunile asociate aceasteia.

Citește mai departe...

Sectorul farmaceutic este unul dintre cele mai vulnerabile sectoare in privinta securitatii datelor personale

Neprotejarea datelor cu caracter personal poate aduce sanctiuni de pana la 20 de milioane de euro pentru marile companii

Regulamentul General privind Protectia Datelor, aplicabil in toate tarile Uniunii Europene incepand cu luna mai 2018, implica sanctiuni semnificative pentru companiile care il vor incalca: 10-20 de milioane de euro, respectiv 2-4% din cifra de afaceri anuala, la nivel global. Insa, de multe ori, responsabili de pierderea informatiilor sunt chiar persoanele private, mai putin companiile autorizate care lucreaza cu datele lor.

Citește mai departe...

Fuziunile si achizitiile (M&A) din domeniul Bio-farmaceutic inregistreaza un salt de peste 200 miliarde USD

- Companiile farmaceutice de nisa domina agenda M&A, in vreme ce companiile farmaceutice mari si-au rationalizat portofoliile, concentrandu-se asupra francizelor competitive
- Anul 2015 va insemna o provocare pentru firmele care intentioneaza sa creasca prin achizitii, ele confruntandu-se cu intensificarea competitiei si cu un deficit de oferte accesibile

Chiar daca a fost in buna parte absent din peisajul M&A in 2013, segmentul companiilor farmaceutice mari a revenit la niveluri serioase de tranzactionare in 2014, prin fuziuni si achizitii totalizand aproape 90 de miliarde USD.

Citește mai departe...

MedLife achizitioneaza pachetul majoritar in cadrul grupului medical SAMA

MedLife a demarat procesul de achizitionare a pachetului majoritar de 55% din grupul de firme Centrul Medical SAMA si Ultratest, unul dintre cei mai importanti operatori medicali din sud-vestul Romaniei. Acesta opereaza in mai multe orase din Oltenia, avand sediul administrativ in Craiova.

SAMA are in componenta doua clinici multidisiciplinare incluzand o unitate medicala cu spitalizare de zi, un centru de kinetoterapie, doua centre de medicina muncii, 6 laboratoare si mai multe puncte de recoltare.

Citește mai departe...

EY: Serviciile medicale sub impactul Big Data

Un pacient poarta un ceas inteligent, conectat la o platforma medicala de tip cloud care ii monitorizeaza starea de sanatate. Deoarece scopul acestui ceas este de a-i urmari in permanenta tensiunea arteriala, pulsul si nivelul de glucoza, platforma medicala estimeaza ca pacientul are o probabilitate mare de a face un stop cardiac in urmatoarele 90 de zile, daca nu actioneaza preventiv.

Citește mai departe...

Venituri din vanzari si profit in crestere, la 3 luni

Astazi, 15 mai 2014, compania Antibiotice SA (simbol ATB) a remis Bursei de Valori Bucuresti raportul cuprinzand rezultatele economico-financiare dupa primele 3 luni ale anului 2014.

Conform rezultatelor financiare comunicate Bursei de Valori Bucuresti, valoarea veniturilor din vanzari inregistrate in primele 3 luni ale anului 2014 a fost de 60,55 milioane lei, in crestere cu 2% fata de perioada similara a anului 2013, cand a fost 59,44 milioane lei.

Citește mai departe...

Asociatia Romana a Producatorilor Internationali de Medicamente are un nou presedinte

Calin Galaseanu (foto) a fost ales presedinte al Asociatiei Romane a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM).

Calin Galaseanu este medic de profesie si are o experienta de peste 15 ani in industria farmaceutica. El are experienta atat pe piata romaneasca, cat si in alte piete europene, ocupand pozitii de business management in cadrul BMS Olanda. De asemenea, din 2013, este membru in echipa de leadership european a BMS.

Citește mai departe...

Marile companii farmaceutice pierd teren in fata competitiei

Vanzari in 2013 estimate in scadere si cota mai mica a marilor companii farmaceutice in totalul capacitatii industriei farma de a incheia tranzactii

Activitatea de fuziuni si achizitii a marilor companii farmaceutice a stagnat in 2013, in pofida presiunii de a recupera un ecart de crestere a vanzarilor estimat sa atinga 100 de miliarde de USD in 2015. Desi companiile farmaceutice au in prezent o capacitate mai buna de a realiza fuziuni si achizitii, acestea se confrunta cu o provocare dubla:

Citește mai departe...

Urmareste-ne!

facebook skype twitter youtube 

specialist-corner-2

Headhunting sau Direct Search – De ce? Ce doleante comune au candidatii si angajatorii

Headhunting sau Dire...

Pe o piata a muncii, asa cum se prezinta ea acum in Romania, cand criza specialistilor est...

7 metode de generare a oportunitatilor de vanzare online

7 metode de generare...

Vanzarile online sunt complet diferite comparativ cu cele fata-in-fata. Cu exceptia cazulu...

alte-articole

pastila-de-joi

Dupa 20 de ani, volumul 4.

Spitalul Metropolitan din Capitala are ca termen de realizare maximum 20 de ani, a declara...

alte-articole

business-story

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Andrei a fost luat de la 15 ani din spitalul Marie Curie. Pe cand avea 12 ani fusese impli...

alte-articole