Despre noi   |   Harta site   |   Publicitate   |   Contact

Fundal submeniu
Companii:

Raport Avison Young: Peste 130,000 mp de birouri s-au inchiriat in prima jumatate a anului, cu 17% mai mult decat aceeasi perioada a anului trecut

Expertii Avison Young se asteapta ca noile livrari de spatii de birouri sa depaseasca 200.000 mp in a doua jumatate a anului

Spatiile de birouri tranzactionate in prima jumatate a anului 2021 au depasit 130.000 mp, inregistrand o crestere de 17% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Relocarile si deschiderea de noi linii de business au reprezentat 61% din aceasta crestere, potrivit raportului ‘Bucharest office market snapshot’, publicat de firma de consultanta imobiliara Avison Young.

Citește mai departe...

Compania Avison Young, prezenta in Romania din 2017, deschide un birou nou in Austria

Compania canadiana de consultanta imobiliara isi intareste echipa de management din Romania, pe masura ce acopera noi piete din Europa

Compania canadiana de consultanta imobiliara Avison Young, prezenta in Romania din 2017, anunta extinderea in Europa prin deschiderea unui nou birou in Austria.

Citește mai departe...

Otilia Bordei se alatura echipei Avison Young, pe postul de director al diviziei Office

Compania de consultanta imobiliara Avison Young o recruteaza pe Otilia Bordei, pe postul de director al diviziei Office.

In cadrul Avison Young, Otilia Bordei va fi responsabila de dezvoltarea departamentului, administrarea relatiei agentiei cu dezvoltatorii de birouri si oferirea de consultanta atat pentru chiriasii care isi regandesc strategiile de intoarcere la birou sau care doresc o relocare, cat si pentru dezvoltatori, sa isi ajusteze produsele tinand cont de nevoile actuale ale chiriasilor.

Citește mai departe...

Poate deveni sectorul imobiliar un vector de crestere pentru investitiile straine directe?

Sectorul imobiliar reprezinta un element de atractie pentru investitiile straine directe si unul dintre cei cinci vectori de dezvoltare ai acestora inca de la inceputul secolului XXI.

In Romania, majoritatea investitorilor in sectorul imobiliar sunt straini. Exceptiile notabile sunt fratii Paval, detinatorii Dedeman, si Iulius Imobiliare, investitiile acestuia din urma avand si o componenta de capital strain.

Citește mai departe...

Barometrul KPMG privind Creditarea Imobiliara: Clasa de active industriale/logistice este cea mai atractiva post-COVID

Clasa de active industriale/logistice este in prezent cea mai atractiva pentru majoritatea bancilor din Europa Centrala si de Est (CEE), in contextul pandemiei de COVID-19, potrivit ultimei editii a Barometrului KPMG privind Creditarea Imobiliara (”KPMG’s Property Lending Barometer” – PLB), un studiu anual care incearca sa cuantifice punctul de vedere al bancilor in ceea ce priveste creditarea pe pietele imobiliare din Europa. Aceasta preferinta este in contrast cu cea mai mare parte a finantarii bancare din Europa pre-COVID, care s-a concentrat, de regula, pe segmentul cladirilor de birouri.

Citește mai departe...

West Gate extinde cu inca 4.800 mp contractul de inchiriere cu Accenture Services Romania

Cu cei 4.800 mp de birouri contractati aditional, Accenture ocupa aproape in totalitate cladirea H1 din complexul West Gate. Compania americana este prezenta de 12 ani in West Gate, iar birourile sale se intind pe o suprafata totala de aproximativ 17.000 mp.

Noile spatii preluate de Accenture in West Gate au fost refacute complet, fiind in prezent unele dintre cele mai moderne birouri din Bucuresti. S-au facut ample modificari ale sistemelor de ventilatie, iluminat si design interior, in pas cu tendintele globale.

Citește mai departe...

STEJERIS – dezvoltare rezidentiala exclusivista in Brasov – vanzarile de apartamente din prima faza aproape de pragul de 90%

STEJERIS, proiectul arhitectilor-dezvoltatori REDESIGN, este un proiect rezidential exclusivist format din opt cladiri cu regim mic de inaltime, dominat de spatii verzi, avand in total 82 de apartamente, duplexuri si unitati de tip penthouse. STEJERIS este amplasat in zona istorica a Brasovului, pe drumul spre Poiana Brasov, la 5 minute de centrul orasului si la 15 minute de partiile de schi.

Citește mai departe...

West Gate prelungeste contractele de inchiriere a spatiilor de birouri cu Carestream Dental si Carestream Health

Birourile celor doua companii ocupa 2.600 mp in parcul de birouri (1.300 mp fiecare)

Parcul de afaceri West Gate din vestul capitalei, detinut de Genesis Property, semneaza extinderea contractelor de inchiriere cu compania globala Carestream Dental pentru inca cinci ani si cu compania canadiana Carestream Health pentru inca un an.

Citește mai departe...

West Gate semneaza cea de a saptea extindere consecutiva cu Societe Generale European Business Services

Compania franceza inchiriaza inca 2.600 mp si ocupa 19.500 mp in West Gate

Parcul de afaceri West Gate, situat in vestul capitalei si detinut de Genesis Property, semneaza cea de a saptea extindere consecutiva a contractului de inchiriere de spatii de birouri cu Societe Generale European Business Services (dupa cea anuntata in februarie 2018). Suprafata inchiriata de companie se mareste, astfel, cu 2.600 mp si ajunge la un total de 19.500 mp, printr-un contract valabil pana in anul 2025.

Citește mai departe...

Locuinte cu 5% TVA, fara limita

De la 1 ianuarie 2019, au fost eliminate mai multe conditii pentru aplicarea cotei reduse de TVA de 5% la vanzarea-cumpararea de locuinte. Aceasta masura poate sa dea inca un imbold sectorului rezidential.

Printre modificarile fiscale survenite pe final de an 2018 si inceput de an 2019 care au produs valuri in piata, una pare sa fi trecut neobservata. Guvernul a eliminat doua conditii din Codul Fiscal, suprimand efectiv restrictiile la achizitia de locuinte cu 5% TVA.

Citește mai departe...

Urmareste-ne!

facebook skype twitter youtube 

specialist-corner-2

Headhunting sau Direct Search – De ce? Ce doleante comune au candidatii si angajatorii

Headhunting sau Dire...

Pe o piata a muncii, asa cum se prezinta ea acum in Romania, cand criza specialistilor est...

7 metode de generare a oportunitatilor de vanzare online

7 metode de generare...

Vanzarile online sunt complet diferite comparativ cu cele fata-in-fata. Cu exceptia cazulu...

alte-articole

pastila-de-joi

Dupa 20 de ani, volumul 4.

Spitalul Metropolitan din Capitala are ca termen de realizare maximum 20 de ani, a declara...

alte-articole

business-story

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Andrei a fost luat de la 15 ani din spitalul Marie Curie. Pe cand avea 12 ani fusese impli...

alte-articole