Despre noi   |   Harta site   |   Publicitate   |   Contact

Fundal submeniu
Companii:

E-Distributie Muntenia investeste pana la finalul anului peste 66 milioane lei in retelelel de inalta tensiune

E-Distributie Muntenia desfasoara pana la finalul anului proiecte de investitii in valoare de  66  milioane de lei in retelele de inalta tensiune din Bucuresti, Ilfov si Giurgiu, pentru a imbunatati calitatea serviciului de distributie de electricitate si siguranta in alimentare pentru peste 405.000 de clienti.

Citește mai departe...

Viitorul este al cladirilor conectate la Internet

Conectarea unei cladiri la Internet pentru a gestiona de la sistemul de securitate la parcare, de la ventilatie, la incalzire, a devenit o realitate bazata pe tehnologiile digitale.

Cei mai multi proprietari de cladiri inteleg ca o infrastructura robusta sustinuta de conectivitate digitala are impact asupra satisfactiei chiriasilor. Cu toatea acestea, urmatoarea generatie de cladiri inteligente va necesita o infrastructura de tip IoT (Internetul Lucrurilor) bine proiectata.

Citește mai departe...

ENEL anunta schimbari la conducerea operatiunilor din Romania

Carlo Pignoloni (foto) devine noul Country Manager al Enel in Romania

Enel S.p.A. (“Enel”) anunta ca, incepand de astazi, Carlo Pignoloni, manager al operatiunilor Enel Green Power in Italia, va prelua functia de Country Manager al Enel Romania, inlocuindu-l pe Georgios Stassis, care a parasit Grupul Enel pentru a prelua conducerea companiei de utilitati Power Public Corporation din Grecia.

Citește mai departe...

Sistemele BMS: sistemul nervos si creierul cladirilor inteligente

In timp ce managementul cladirilor prin sistemele BMS a utilizat in principal automatizarea  echipamentelor din domeniul HVAC, de-a lungul anilor au inceput sa includa controlul iluminarii, controlul accesului, contorizarea inteligenta, rezervarea de spatii de sedinta, signalistica interactiva si asa mai departe. Pe masura ce tehnologia informatiei a evoluat ca viteza de procesare, conectivitate si viteze de transfer, acesta si-a pus amprenta si in zona BMS, astfel incat proiectarea cladirilor s-a axat foarte mult in jurul conectivitatii echipamentelor cladirilor si a interactiunii dintre ele si ocupantii cladirii.

Citește mai departe...

Decarbonizarea, digitalizarea si descentralizarea accelereaza evolutia spre o lume noua a energiei

• Tehnologiile superioare si mai ieftine imprima un ritm cu pana la doi ani mai rapid spre un mediu sustinut de electricitate provenita din surse regenerabile
• Majoritatea pietelor si-au revizuit politicile si au obiective mai ambitioase in materie de energie verde
• Generarea distribuita prinde avant

Citește mai departe...

Studiu EnergyPal: 26% dintre companii au un sistem de smart metering pe echipamentele principale, fata de 14% anul trecut

Conform celei de-a doua editii a studiului „Eficienta energetica in companiile din Romania”, realizat de EnergyPal cu suportul Valoria, in Romania, in 2019, 64% dintre companii spun ca nu au implementat un sistem de contorizare inteligenta a echipamentelor principale, fata de 69% anul trecut.

Citește mai departe...

Valentin Radu, noul presedinte al Consiliului de Administratie al Electrica SA

Valentin Radu a fost ales in functia de presedinte al Consiliului de Administratie al Electrica SA, pentru un mandat de un an, in cadrul sedintei din data de 12 decembrie 2018.

PREZENTARE
Consultant de profesie cu studii in management-ul afacerilor, Valentin Radu are o experienta de peste 15 ani in consultanta strategica si managementul schimbarii organizationale, avand realizari semnificative in maximizarea valorii companiilor prin masuri si initiative de dezvoltare a afacerilor si prin implementarea unor strategii eficiente pentru atingerea excelentei financiare si operationale.

Citește mai departe...

Castiguri si economii prin intretinerea corecta a instalatiilor frigorifice

Personalul tehnic ar trebui sa analizeze oportunitatile de a imbunatati eficienta energetica a camerelor frigorifice, a tunelurilor de congelare si a altor echipamente de refrigerare. Aceasta analiza ar trebui sa includa o evaluare a locului in care sunt posibile cele mai mari imbunatatiri, pentru ca apoi sa se pregateasca un plan de masuri necesare pentru a obtine eficienta energetica. In acest articol prezentam cateva elemente relevante pentru realizarea unor economii importante de energie electrica prin intretinerea corecta a instalatiilor frigorifice.

Citește mai departe...

Tranzactiile cu gaze si energii regenerabile impulsioneaza fuziunile si achizitiile din domeniul energiei si al utilitatilor

- Valoarea tranzactiilor din sectorul energiei si al utilitatilor atinge recordul de 241,8 miliarde USD, in ciuda provocarilor legate de reglementare
- 57% dintre executivii de la nivel global estimeaza ca vor derula o tranzactie in urmatoarele 12 luni
- Tranzactiile cu gaze ating un nivel record, in timp ce energiile regenerabile cumuleaza 41% din volumul tranzactiilor

Citește mai departe...

5 metode prin care companiile isi pot reduce pierderile energetice

Pierderile energetice sunt de multe ori necunoscute si necuantificate in companii din numeroase domenii de activitate. Chiar daca managerii stiu ca au pierderi energetice pe fluxul de productie sau in alte zone ale companiei (de exemplu spatii de depozitare, parcari sau birouri), unii dintre acestia nu au o imagine clara a valorii acestor pierderi si nici asupra metodelor prin care pot fi reduse.

Citește mai departe...

Urmareste-ne!

facebook skype twitter youtube 

specialist-corner-2

Sistemul de trasabilitate pentru produsele din tutun a devenit complet operational in Romania incepand cu 31 octombrie 2019

Sistemul de trasabil...

Asteptat sa devina operational in Romania la finalul anului 2019, sistemul de trasabilitat...

Strategii de optimizare a echipamentelor HVAC in cladiri

Strategii de optimiz...

Cand planificati o inlocuire a echipamentului HVAC aveti la dispozitie trei strategii pent...

alte-articole

pastila-de-joi

Dupa 20 de ani, volumul 4.

Spitalul Metropolitan din Capitala are ca termen de realizare maximum 20 de ani, a declara...

alte-articole

business-story

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Andrei a fost luat de la 15 ani din spitalul Marie Curie. Pe cand avea 12 ani fusese impli...

alte-articole