Despre noi   |   Harta site   |   Publicitate   |   Contact

Fundal submeniu
Companii:

Enel celebreaza pionerii aviatiei romane in cadrul proiectului „City of Energy”

Pentru al patrulea an consecutiv, compania Enel, prin proiectul “City of Energy”, continua sa transforme Bucurestiul intr-un oras plin de culoare si energie, oferind posturile sale de transformare ca suport pentru arta urbana. Operele de arta urbana schimba fata marilor orase in care compania activeaza, dar au si caracter educativ. Astfel, cei care traverseaza Parcul Kiseleff pot invata despre pionierii aviatiei romane; Aurel Vlaicu, Henri Conda si Traian Vuia, au fost pictati, alaturi de inventiile lor care au revolutionat aeronautica, pe peretii unui post de transformare Enel aflat in acest parc.

Pe 17 iunie 1910, Aurel Vlaicu a decolat deasupra Campului Cotroceni, cu primul avion construit pe teritoriul romanesc. Prin aceasta realizare aeronautica, Romania a devenit a treia tara din lume, dupa Statele Unite ale Americii si Franta, pe teritoriul careia s-a zburat cu un aparat original, inventat, construit si pilotat de un fiu al tarii respective. Trei ani mai tarziu, geniul romanesc daruieste lumii o noua inventie. “Vlaicu III” a fost primul avion functional din lume construit integral din metal. Aurel Vlaicu incearca sa traverseze Carpatii cu acest avion, dar se prabuseste langa Campina.

Portretul lui Aurel Vlaicu se regaseste pe peretii postului de transforme Enel din Parcul Kiseleff, alaturi de cel al lui Henri Coanda, inventatorul avionului cu reactie si al efectului care ii poarta numele.

Langa ei se afla portretul unui alt pionier al aviatiei mondiale, Traian Vuia, cel care a realizat primul zbor autopropulsat, cu un aparat mai greu decat aerul, la Montesson, langa Paris, in 1906.

Opera de arta poarta semnatura artistilor urbani Fear si Suflo si este cel de-al noualea post de transformare pe care compania Enel il inaugureaza in cadrul proiectului City of Energy. Sase dintre ele se afla in Bucuresti, unul in Constanta si unul in Timisoara. Proiectul continua anul acesta si cu alte surprize.

Editia 2014 a City of Energy omagiaza romanii care, prin munca si pasiunea lor, au dus numele tarii noastre pe cele mai inalte culmi si a debutat in luna aprilie cu ocazia Turneul de Tenis ATP Nastase Tiriac Trophy. Atunci, cei patru pereti ai postului de transformare Enel aflat in imediata vecinatate a Arenelor BNR din Bucuresti au fost pictați cu simbolurile sportului alb. La inaugurarea postului de transformare au fost prezenti marile glorii ale tenisului mondial, jucatorii romani Ilie Nastase si Andrei Pavel, dar si croatul Goran Ivanisevic si francezul Cédric Pioline.

Recomanda articolul

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Urmareste-ne!

facebook skype twitter youtube 

specialist-corner-2

Auditorul Financiar - profesionistul potrivit pentru misiunea de Audit AML®

Auditorul Financiar ...

Odata cu aparitia Legii 129/ 2019 privind prevenirea si combaterea spalarii banilor si fin...

Headhunting sau Direct Search – De ce? Ce doleante comune au candidatii si angajatorii

Headhunting sau Dire...

Pe o piata a muncii, asa cum se prezinta ea acum in Romania, cand criza specialistilor est...

alte-articole

pastila-de-joi

Dupa 20 de ani, volumul 4.

Spitalul Metropolitan din Capitala are ca termen de realizare maximum 20 de ani, a declara...

alte-articole

business-story

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Andrei a fost luat de la 15 ani din spitalul Marie Curie. Pe cand avea 12 ani fusese impli...

alte-articole

Update cookies preferences