Despre noi   |   Harta site   |   Publicitate   |   Contact

Fundal submeniu
Companii:

E-Distributie Banat a pus in functiune in acest an proiecte majore de investitii de peset 20 milioane lei

E-Distributie Banat a pus in functiune in acest an proiecte de investitii in valoare de aproximativ 20,7 milioane de lei, care au vizat modernizarea retelelor si echipamentelor de inalta tensiune din zona in care activeaza, cu scopul imbunatatirii calitatii serviciului de distributie pentru peste 46,000 de consumatori.

Astfel, in 2017, compania de distributie a desfasurat lucrari de modernizare a doua linii electrice aeriene si a unei statii de transformare de 110/20kV, precum si lucrari de inlocuire a aparatajului  de inalta tensiune din cadrul a trei statii de transformare, pentru a imbunatati fiabilitatea retelei si calitatea serviciului de distributie.

Ca parte a acestui program local de investitii, E-Distributie Banat a investit circa 7,5 milioane de lei in  lucrarile de modernizare a statiei de transformare 110/20 kV Teba. Modernizarea a constat in inlocuirea aparatajului primar de 110 kV si a echipamentelor de circuite secundare aferente, cu aparatura de ultima generatie, asigurand astfel performante tehnice superioare si optimizand activitatea de mentenanta.

De asemenea, compania a efectuat lucrari de retehnologizare a liniilor electrice aeriene de 110 kV Hasdat – Hateg si Jimbolia- Carpinis. Investitiile au vizat cresterea sigurantei in alimentare pentru 36,100 de consumatori din cele doua zone. Aceste linii au o importanta strategica pentru sistemul energetic national, asigurand evacuarea puterii din centralele hidroelectrice din zona Hateg, dar si legatura transfrontaliera cu Serbia. Traseul liniilor se afla pe un teren greu accesibil in conditii de vreme nefavorabila, ingreunand interventia echipelor pe teren.

Pentru evitarea accidentelor si pentru reconectarea cat mai rapida a consumatorilor in caz de avarie, compania de distributie a investit aproximativ 7,1 milioane de lei in lucrari ce au vizat inlocuirea izolatiei, clemelor si armaturilor, a conductorilor, precum si montarea prizelor de pamant in zona cu circulatie frecventa. Lucrarile au presupus, de asemenea vopsirea stalpilor, montarea de placute cu inscriptionare sau de avertizare, inlocuirea contragreutatilor si a elementelor lipsa din stalpi, precum si a elementelor contorsionate.

E-Distributie Banat a mai finalizat anul acesta si o serie de lucrari de imbunatatire a nivelului de tensiune, de reducere a frecventei si a duratelor intreruperilor in alimentarea cu energie electrica si pentru asigurarea necesarului de putere pentru peste 10.000 de consumatori. In acest sens, au fost inlocuite transformatoarele de inalta tensiune in statiile Decebal si Freidorf, investitia ajungand la o valoare de aproximativ 6 milioane de lei.

Din perspectiva operationala, lucrarile contribuie la cresterea eficientei energetice si la reducerea consumului propriu tehnologic la nivelul statiilor. Mai mult decat atat, modernizarea celor doua statii de transformare minimizeaza impactul negativ asupra mediului, si in acelasi timp, contribuie semnificativ la imbunatatirea masurilor de securitate si protectie in instalatii.

Lucrarile mentionate sunt parte a unui program mai amplu de investitii realizat de companiile de distributie ale Enel in Romania, care vizeaza asigurarea unui serviciu adecvat pentru consumatorii finali, posibilitatea de control la distanta si imbunatatirea calitatii si securitatii retelei, respectand in acelasi timp standardele companiei in ceea ce priveste mediul.

Ca urmare a modernizarii retelelor, cele trei companii E-Distributie - care acopera regiunile Muntenia Sud, Banat si Dobrogea - sunt in topul celor mai performanti operatori de distributie de energie electrica din Romania in privinta calitatii serviciilor in ultimii ani. Conform raportarilor ANRE pe 2016, indicele SAIDI (durata medie a intreruperilor neplanificate in medie pe client) pentru E-Distributie Muntenia a fost de 172 minute, cel mai performant din tara, media nationala inregistrata fiind de 290 minute. E-Distributie Dobrogea si E-Distributie Banat si-au imbunatatit  de asemenea performantele, si au ramas in topul celor mai performanti operatori de distributie din Romania, cu SAIDI de 217 minute, respectiv 245 de minute.

Enel este o companie energetica multinationala, jucand un rol important pe pietele globale de electricitate, gaze naturale si energii din surse regenerabile. Grupul Enel activeaza in peste 30 de tari de pe cinci continente si are o capacitate instalata neta de productie de energie de circa 86 GW. Enel distribuie electricitate si gaze naturale printr-o retea de peste 2 milioane km, are peste 65 de milioane de clienti casnici si companii in toata lumea, care reprezinta cea mai mare baza de clienti comparativ cu firmele europene din domeniu. Enel este cea mai mare companie integrata de utilitati din Europa dupa capitalizarea de piata si una dintre primele companii de electricitate de pe continent in ceea ce priveste capacitatea instalata si EBITDA raportat.

Prezent pe piata din Romania inca din 2005, Enel este, in acest moment, unul dintre cei mai mari investitori privati in domeniul energetic, cu operatiuni in sectorul distributiei si furnizarii de electricitate, dar si al productiei de energie electrica din surse regenerabile. Enel are circa 3.100 de angajati in Romania si ofera servicii unui numar de 2,8 milioane de clienti din trei zone importante ale tarii: Muntenia Sud (inclusiv Bucuresti), Banat si Dobrogea, acoperind o treime din piata locala de distributie. Enel continua dezvoltarea unui program de investitii pentru imbunatatirea calitatii serviciilor, a sigurantei si performantei retelelor si implementarea pe plan local a standardelor de mediu ale grupului Enel. Enel Energie si Enel Energie Muntenia sunt importanti furnizori de energie in Romania, avand in oferta atat energie electrica si gaze natural, cat si servicii cu valoare adaugata (precum servicii de asistenta, produse de iluminat, etc).

Recomanda articolul

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Urmareste-ne!

facebook skype twitter youtube 

specialist-corner-2

Headhunting sau Direct Search – De ce? Ce doleante comune au candidatii si angajatorii

Headhunting sau Dire...

Pe o piata a muncii, asa cum se prezinta ea acum in Romania, cand criza specialistilor est...

7 metode de generare a oportunitatilor de vanzare online

7 metode de generare...

Vanzarile online sunt complet diferite comparativ cu cele fata-in-fata. Cu exceptia cazulu...

alte-articole

pastila-de-joi

Dupa 20 de ani, volumul 4.

Spitalul Metropolitan din Capitala are ca termen de realizare maximum 20 de ani, a declara...

alte-articole

business-story

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Andrei a fost luat de la 15 ani din spitalul Marie Curie. Pe cand avea 12 ani fusese impli...

alte-articole