Despre noi   |   Harta site   |   Publicitate   |   Contact

Fundal submeniu
Companii:

E-Distributie Muntenia a investit 6 milioane lei pentru modernizarea retelelor electrice din zona Cotroceni

E-Distributie Muntenia a investit aproximativ 6 milioane de lei pentru modernizarea retelelor de medie si joasa tensiune din zona Cotroceni din Bucuresti, cu scopul de a imbunatati calitatea serviciului de distributie a energiei electrice pentru circa 5.000 de consumatori. In cadrul proiectului de modernizare, au fost realizate o serie de lucrari majore in urma carora au fost inlocuite cabluri de medie si joasa tensiune cu o lungime de circa 41 de kilometri.

Prima parte a proiectului a constat in modernizarea retelei de distributie a energiei electrice din zona strazii Portocalelor si a presupus inlocuirea cablurilor de medie tensiune pe un traseu de aproximativ 0,5 kilometri, precum si a cablurilor de distributie si iluminat de joasa tensiune, cu o lungime de 2 kilometri.

Proiectul de modernizare a continuat cu lucrari ample in zona strazilor Splaiul Independentei, Dr. Brandza, Dr. Giulini, Dr. Severeanu, Intrarea Severeanu, Dr. Ernest Djuvara, Sos. Cotroceni, in urma carora au fost inlocuite cablurile de medie tensiune cu o lungime de aproximativ 14 kilometri, precum si 5,5 kilometri de cabluri de distributie si de iluminat de joasa tensiune.

Au fost finalizate de asemenea, lucrarile de modernizare in zona strazilor Splaiul Independentei, Sos. Cotroceni, Dr. Bucliu, Zarii, Dr. Leonte Anastasevici, Dr. Turnescu, Gheorghe Marinescu, Dr. Radovici, Bd. Eroii Sanitari si Intrarea Stoenescu. In urma acestor lucrari, au fost inlocuite cabluri de medie tensiune cu o lungime de 11 kilometri si aproximativ 8 kilometri de cabluri de joasa tensiune.

Aceste lucrari reprezinta o etapa importanta in modernizarea retelei electrice din zona Cotroceni, intrucat, pe langa inlocuirea conductoarelor, reteaua si echipamentele de retea au fost pregatite pentru trecerea in viitor la tensiunea de 20kV, fata de 10kV in prezent, ceea ce va imbunatati siguranta in alimentare a clientilor, prin asigurarea unei capacitati sporite a retelei, reducerea pierderilor tehnologice, precum si posibilitatea de racordare a noi consumatori.

Proiectul de trecere a acestei zone a retelei de distributie la tensiunea de 20kV este corelat cu cel de modernizare a statiei de transformare inalta/medie tensiune Cotroceni, in valoare totala de 18 milioane de lei, inceput in anul 2016 si prevazut sa fie finalizat anul viitor. In urmatoarea etapa de modernizare, va fi dezvoltata o noua statie de 20 kV alimentata prin doua noi transformatoare 110/20 kV cu putere de 25 MVA, capacitatea totala a statiei de transformare urmand sa fie majorata de la 80 MVA la 130 MVA.

Toate aceste lucrari fac parte dintr-un program de investitii realizat de companiile de distributie ale Enel in Romania, care vizeaza asigurarea unui serviciu adecvat pentru consumatorii finali, posibilitatea de control la distanta si imbunatatirea calitatii si securitatii retelei, respectand in acelasi timp standardele companiei in ceea ce priveste mediul.

Ca urmare a programelor ample de investitii in modernizarea retelelor, s-a imbunatatit semnificativ calitatea serviciilor, companiile E-Distributie ale grupului fiind in topul celor mai performanti operatori de distributie energie electrica din Romania. Conform raportarilor ANRE pe 2016, indicele SAIDI (durata medie a intreruperilor neplanificate pentru fiecare client) pentru E-Distributie Muntenia a fost de 172 minute, cel mai performant din tara, media nationala inregistrata fiind de 290 minute. E-Distributie Dobrogea si E-Distributie Banat si-au imbunatatit performantele si au ramas in topul celor mai performanti operatori din Romania, cu SAIDI de 217 minute, respectiv 245 de minute.

Recomanda articolul

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Urmareste-ne!

facebook skype twitter youtube 

specialist-corner-2

Headhunting sau Direct Search – De ce? Ce doleante comune au candidatii si angajatorii

Headhunting sau Dire...

Pe o piata a muncii, asa cum se prezinta ea acum in Romania, cand criza specialistilor est...

7 metode de generare a oportunitatilor de vanzare online

7 metode de generare...

Vanzarile online sunt complet diferite comparativ cu cele fata-in-fata. Cu exceptia cazulu...

alte-articole

pastila-de-joi

Dupa 20 de ani, volumul 4.

Spitalul Metropolitan din Capitala are ca termen de realizare maximum 20 de ani, a declara...

alte-articole

business-story

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Andrei a fost luat de la 15 ani din spitalul Marie Curie. Pe cand avea 12 ani fusese impli...

alte-articole