Despre noi   |   Harta site   |   Publicitate   |   Contact

Fundal submeniu
Companii:

FIA Imobiliar BT Property, tranzactie de 12 milioane de euro pentru investitii imobiliare

Fondul Imobiliar de Investitii Alternative BT Property, care administreaza active de 22,3 milioane de euro, a finalizat achizitia a trei imobile in care isi desfasoara activitatea clinicile oncologice Amethyst Radiotherapy in Cluj (Floresti), Timis (Dumbravita) si Ilfov (Otopeni). Tranzactia, de tipul Sale&Lease Back, este in valoare de 12 milioane de euro.

Fondul este specializat in investitii imobiliare, proiecte real estate operationale din zona retail, office, logistic, cladiri care au ca destinatie un profil medical, respectiv scoli, care asigura conditii premium de desfasurare a activitatilor specifice. Este administrat de BT Asset Management SAI SA, companie a Grupului Financiar Banca Transilvania si reprezinta primul fond de investitii alternative specializat in investitii imobiliare, autorizat in Romania de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara. FIA Imobiliar BT Property este destinat investitorilor profesionali si este constituit pe perioada nedeterminata.

”In perioada ianuarie – noiembrie a.c. randamentul obtinut de fond a fost de 7%. Pentru noi este important atat randamentul, cat si calitatea activelor imobiliare in care investeste fondul, tinand cont de actuale rigori ESG. Clinici precum Amethyst Radiotherapy se diferentiaza prin calitatea tratamentelor. Avand in vedere standardele medicale foarte ridicate oferite, impactul in viata oamenilor, dar si strategia de extindere a companiei, este un parteneriat pe care ne dorim sa il dezvoltam in viitor” - declara Dan Dascal (foto), Director General, BT Asset Management SAI SA.

„Ne bucuram sa gasim in FIA Imobiliar BT Property un partener solid pentru finantarea si refinantarea proiectelor noastre existente si viitoare. Aceasta tranzactie reprezinta un prim pas prin care Amethyst Romania isi asigura independenta si siguranta financiara pentru a dezvolta in ritm alert urmatoarele clinici din Romania. Existenta unor lichiditati substantiale ne permite sa deschidem urmatoarele clinici in timp record si sã efectuam achizitii noi in vederea extinderii amprentei Amethyst in Romania. Externalizarea catre fondul BT Property a portofoliului nostru imobiliar ne permite focusarea energiei si a disponibilitatilor financiare ale Grupului Amethyst in zona in care am dovedit ca excelam: tratamentele oncologice, atat chimioterapie, cat si radioterapie, la cele mai inalte standarde in intreaga Uniune Europeana” - afirma Ciprian Casian, CEO Amethyst Romania.

La doi ani de la lansare, FIA Imobiliar BT Property are in portofoliu imobile premium in principalele orase din Romania, cu o suprafata inchiriabila de peste 30.000 mp, din categoria birouri, retail respectiv cladiri cu destinatie medicala.

„Vedem in continuare un interes al investitorilor locali pentru sectorul imobiliar, de aceea ne asteptam la o expansiune a fondului in perioada urmatoare. Avem in vedere o acumulare extensiva de capital si extinderea investitiilor mai ales in zona retail, de servicii medicale si educatie. Ca arie de acoperire a investitiilor, targetam toata tara, cu focus pe zone cu potential economic semnificativ” – adauga Dan Dascal.

Recomanda articolul

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Urmareste-ne!

facebook skype twitter youtube 

specialist-corner-2

Auditorul Financiar - profesionistul potrivit pentru misiunea de Audit AML®

Auditorul Financiar ...

Odata cu aparitia Legii 129/ 2019 privind prevenirea si combaterea spalarii banilor si fin...

Headhunting sau Direct Search – De ce? Ce doleante comune au candidatii si angajatorii

Headhunting sau Dire...

Pe o piata a muncii, asa cum se prezinta ea acum in Romania, cand criza specialistilor est...

alte-articole

pastila-de-joi

Dupa 20 de ani, volumul 4.

Spitalul Metropolitan din Capitala are ca termen de realizare maximum 20 de ani, a declara...

alte-articole

business-story

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Andrei a fost luat de la 15 ani din spitalul Marie Curie. Pe cand avea 12 ani fusese impli...

alte-articole

Update cookies preferences