Despre noi   |   Harta site   |   Publicitate   |   Contact

Fundal submeniu
Companii:

6 motive pentru care ar trebui sa alegi jucarii din lemn pentru copilul tau

Jucariile din lemn reprezinta mai multe decat simple obiecte menite sa ii distreze pe copii. Prin caracteristicile pe care le au ele devin adevarate instrumente de invatare si de educare, fiind in acelasi timp foarte sigure pentru micuti. Nu i-ai oferit pana acum piticului tau jucarii din lemn? Atunci ar trebui sa o faci. De ce? Iti dam mai jos 10 motive!

1. Sunt rezistente
Sa recunostem: cei mici pot fi uneori destul de neglijenti cu jucariile lor. Probabil ca e nevoie doar de o secunda de neatentie din partea paraintilor pentru ca manuta papusei sa zboare prin camera! Din fericire, acest lucru nu se va intampla atunci cand copilul foloseste jucariile din lemn, deoarece acestea sunt mult mai rezistente. Lemnul este un material solid, care nu se degradeaza la fel de usor precum plasticul sau alte materiale de o calitate indoielnica, ceea ce inseamna ca mai multe generatii se vor putea bucura de jucariile confectionate din acest material!

2. Imbunatatesc coordonarea maini-ochii
Datorita formelor basic pe care le au jucariile din lemn, ele ii ajuta pe copii sa realizeze o mai buna coordonare intre maini si ochi. Activitatile cum ar fi construirea din cuburi de lemn, plasarea cu grija a cuburilor, astfel incat turnul sa nu se daramen sau insiruirea unor bile de lemn pe ate, necesita atentie din partea copiilor. De exemplu, atunci cand ei rezolva puzzle-uri din lemn sau creeaza modele folosind alte jucarii confectionat din acest material, incep sa invete cum anume ar trebui aranjate elementele, deprinzandu-se, constient sau nu, cu notiuni precum “alaturi”, “peste”, “sub”, “jos”, “sus”.

3. Imbunatatesc abilitatile motorii fine
Manipuland jucariile din lemn, copiii isi dezvolta, de asemenea, abilitatile motorii fine. Jucariile din lemn vin in diferite forme si dimensiuni care ii incurajeaa pe copii sa gaseasca modalitati de a le prinde in maini. Piticii aflati la varste mici ar trebui sa se joace folosind cuburile din lemn, in timp ce copiii aflati la varsta prescolara pot utiliza jucarii educative cum ar fi numaratorile confectionate din acest material.

4. Nu afecteaza sanatatea copiilor
Atunci cand cel mic se joaca folosind jucarii din lemn, nu trebuie sa iti faci griji in ceea ce priveste siguranta, deoarece acestea sunt proiectate astfel incat sa elimine riscul de ranire a celor mici. Totodata, siguranta pe care o ofera aceste jucarii consta si in faptul ca, la realizarea lor, nu se foloesc tot felul de substante chimice toxice, nocive pentru sanatatea micutilor, asa cum se intampla in cazul jucariilor din plastic.  

5. Incurajeaza interactiunea
Jucariile cu voci, la fel ca si cele muzicale incurajeaza jocul de unul singur, pentru ca nu este nevoie si de alti parteneri de distractie. Pe de alta parte, jucariile din lemn, care sunt mult mai simple si nu folosesc astfel de trucuri sonore stimuleaza interactiunea dintre copilasi, lucru care este foarte benefic pentru ca ei sa iti dezvolte abilitatile sociale.

6. Stimuleaza activitatea cognitiva
Din moment ce jucariile din lemn nu au sonor, lumini sau alte componente electronice care sa ii ghideze pe copii pentru a face anumite actiuni, ele sunt extrem de utile pentru ca micutii sa isi dezvolte activitatea cognitiva. Astfel, pe masura ce ei manevreaza diversele forme ale jucariilor din lemn, isi construiesc abilitati care tin de partea rationala a mintii lor. De exemplu, ei pot opta sa organizeze figurinele si alte jucarii din lemn, dupa marime, forma, sau culoare.

(Sursa foto: http://masterkidztoys.com)

Recomanda articolul

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Urmareste-ne!

facebook skype twitter youtube 

specialist-corner-2

Tehnici esentiale de crestere a conversiei vanzarilor online

Tehnici esentiale de...

Pentru o afacere care face vanzari online, un indicator extrem de important este rata conv...

Tendinte care marcheaza domeniul de facilities management

Tendinte care marche...

Multa vreme spatiul de birouri al unei companii era doar locul in care angajatii isi desfa...

alte-articole

pastila-de-joi

Dupa 20 de ani, volumul 4.

Spitalul Metropolitan din Capitala are ca termen de realizare maximum 20 de ani, a declara...

alte-articole

business-story

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Andrei a fost luat de la 15 ani din spitalul Marie Curie. Pe cand avea 12 ani fusese impli...

alte-articole