Despre noi   |   Harta site   |   Publicitate   |   Contact

Fundal submeniu
Companii:

Elementele esentiale in educatia copiilor pentru a infrunta provocarile viitorului

Cum definim succesul in viata, in secolul XXI? Acum 50 de ani, o cariera construita cu greu in acelasi loc de munca putea fi considerata o mare realizare. Prezentul ne arata insa ca stabilitatea nu este o garantie ca poti ajunge cineva, ci mai degraba o limitare. Cand vremurile sunt in continua schimbare dar sistemul de educatie a ramas in urma, abilitatea copiilor de a se adapta la orice provocare devine cruciala.

Nu putem prezice cum va arata lumea atunci cand copiii de astazi vor deveni adulti. Daca e sa judecam dupa ultimele decenii, lucrurile pe care le luam de bune astazi vor fi considerate depasite in 10 ani. Si atunci cum arata un sistem educational pregatit pentru ziua de maine? Studii aprofundate in teoria educatiei vorbesc despre capacitatea de le oferi copiilor instrumente in ton cu timpurile: abilitati personale, sociale si intelectuale capabile sa ii ajute pe cei mici sa isi construiasca singuri viziunea asupra vietii, stimuland in acelasi timp capacitatea de invatare si reinventare.

Care sunt abilitatile esentiale pentru copii, in secolul XXI?
 
1. Un nivel superior de cunoastere a limbii engleze: Suntem martorii cresterii utilizarii limbii engleze la nivel mondial, ce ofera vorbitorilor o multitudine de oportunitati de dezvoltare profesionala. Devenita limba universala a succesului, engleza va fi esentiala pentru orice copil care vrea sa studieze la o clasa bilingva, sa primeasca o bursa la o universitate din strainatate sau sa obtina o functie importanta in orice parte a lumii.

Expertii in educatie recomanda expunerea copiilor la o limba straina inca din perioada timpurie a dezvoltarii cognitive. Invatarea devine un proces natural daca modalitatea de predare este una interactiva, iar instrumentele folosite sunt diversificate: muzica, teatru, miscare, film, dezbateri sau conversatie. 

 
2. Cei Patru C desemneaza acele abilitati de baza care vor ajuta adultii de maine sa traiasca intr-o lume in continua schimbare – colaborarea, comunicarea, creativitatea si gandirea critica. Impreuna, toate aceste atribute care au de-a face cu dezvoltarea individuala sunt capabile sa dinamizeze procesul de adaptare si de reinventare continua.

Colaborarea dezvolta capacitatea de a lucra impreuna cu ceilalti pentru obtinerea unui tel comun, iar comunicarea este acea abilitate care permite distribuirea ideilor despre lume. Creativitatea ne arata tuturor cum sa gandim in afara unor paradigme stabilite, iar gandirea critica este indispensabila pentru solutionarea problemelor care ar putea surveni.
 
3. Concentrare si echilibru emotional: Chiar daca acumuleaza abilitati personale, intelectuale si sociale, copiii mai au nevoie de un lucru important care sa le garanteze succesul in viitor: echilibrul emotional. A fi flexibil in fata schimbarii este una dintre cerintele societatii actuale, iar confortul mental si capacitatea de a te concentra pe lucrurile relevante sunt doar cateva dintre atributele care garanteaza adaptarea la orice circumstante.

Solutiile de concentrare si mindfulness sunt inca marginale in sistemul educational traditional, insa programele de acest tip ofera beneficii in zona de relaxare si stimulare a starii de bine a copiilor. Activitatile ce integreaza componenta psihologica a invatarii conduc la solidificarea increderii de sine si contribuie la o energie pozitiva atat in sala de clasa, cat si in atitudinea generala asupra vietii.

Pentru copii pregatiti pentru provocarile viitorului, cursurile de engleza Shakespeare School educa abilitati pentru viata in anul scolar 2019 - 2020, incepand cu 16 septembrie. Centrul de excelenta a adoptat beneficiile Teoriei Inteligentelor Multiple si ofera activitati diversificate pentru invatarea limbii engleze intr-un mod natural, prin tehnici adaptate fiecarui tip de personalitate. Aici se creeaza un sistem unic de predare a limbii engleze pentru copii intre 5 - 19 ani, dar si pentru cursurile de pregatire pentru examenele Cambridge. La Shakespeare School, limba engleza se imbina cu teatrul, distractia, muzica si conversatiile cu profesori nativi, antrenand astfel abilitati de gandire analitica, constructie logica sau spirit de echipa.

Autor: Adriana Alionte (foto), Managing Director si Fondator Shakespeare School

Recomanda articolul

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Urmareste-ne!

facebook skype twitter youtube 

specialist-corner-2

Umidificarea spatiilor interioare poate reduce transmisia coronavirusului, precum si riscul de infectie

Umidificarea spatiil...

Un studiu recent arata ca prin cresterea umiditatii aerului din spatiile interioare se poa...

7 provocari de marketing si vanzari in economia post-COVID

7 provocari de marke...

Din discutiile pe care le avem cu managerii companiilor carora le oferim servicii de consu...

alte-articole

pastila-de-joi

Dupa 20 de ani, volumul 4.

Spitalul Metropolitan din Capitala are ca termen de realizare maximum 20 de ani, a declara...

alte-articole

business-story

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Andrei a fost luat de la 15 ani din spitalul Marie Curie. Pe cand avea 12 ani fusese impli...

alte-articole